Головна Новини Політика внутрішня політика Чи об'єднаються Коломойський і Порошенко проти президента Зеленського — експерти
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи об'єднаються Коломойський і Порошенко проти президента Зеленського — експерти

Ймовірні чутки про союз Коломойського і Порошенка можуть означати бажання когось зверху позбавити обох персон значного впливу

27 січня 2021, 18:40
Поділіться публікацією:

Не так давно в суспільстві з'явилися чутки про те, що одвічні супротивники Ігор Коломойський і Петро Порошенко зарили сокиру війни — і тепер разом "топитимуть" Зеленського. Одночасно з цим простежуються і певні дії в унісон "Європейської солідарності" і ОПЗЖ. Невже є можливість того, що нас чекають неймовірні політичні союзи вже у найближчому майбутньому? Чи так це? За відповіддю "Коментарі" звернулися до експертів.

Чи об'єднаються Коломойський і Порошенко проти президента Зеленського — експерти

Чи можуть вічні вороги об’єднатися проти Зеленського? Колаж: "Коментарі" / Дмитро Романюк


"У Коломойського є застарілі образи на Порошенка"

Політологу, експерту Українського інституту політики Данила Богатирьову такого роду союзи (Порошенко+Коломойський, Порошенко+Медведчук) здаються малоймовірними.

"Ми бачимо, що всі ЗМІ, ресурси, які афільовані з Порошенком і "Євросолідарністю", працюють — і досить інтенсивно  як проти Коломойського, так і проти його депутатської групи в парламенті. Зокрема, недавно вельми активно таврували народного депутата Дубінського, проти якого введені американські санкції. Крім того, у Коломойського є застарілі образи на Порошенка за "віджимання" Укрнафти і Приватбанку. Він цього напевно не забув",  підкреслює Данило Богатирьов.

Не бачить він і передумов для союзу ОПЗЖ і ЄС. На думку експерта, цього не зрозуміли б виборці ні однієї, ні іншої політсили.

"При цьому ми повинні розуміти, що переговори (закулісні) між різними політичними лідерами і їхніми силами йдуть завжди. Але коли в пресу просочується щось з цих переговорів, якісь чутки (можливо, правдиві, можливо  ні), або стає відомий сам факт переговорів, журналісти нерідко придумують конспірологічні теорії. Хоч насправді такі зустрічі часто нічого не означають",  говорить Данило Богатирьов.

 

"Ці та подібні їм безпідставні чутки поширюються винятково з Офісу президента"

"Розголосом земля українська повниться, — зазначає заступник директора Українського центру соціальної аналітики Валерій Песецький.  Кажуть, що і Тимошенко з Медведчуком про альянс домовилися. Що до їхньої кампанії Ахметов приєднався. І всі об'єднуються єдиним фронтом, щоб скинути шкідливого Зеленського і його "зграю" слуг в Раді. При цьому, за тими ж чутками, Коломойський і Ахметов скупили в Раді по сто депутатських "багнетів" у СН. Як це кореспондується, наприклад, зі слухом про участь Коломойського і Ахметова в палацовому "перевороті"? Вони, що обидва вірять, що їхні "За Майбутнє" або партія Ляшка здатні підняти стільки мандатів, у разі дострокових? Точно ж не піднімуть. Тоді навіщо?"

На думку експерта, єдиною зацікавленою в дострокових виборах Ради політсилою є ОПЗЖ, у якої кардинально зростає рейтинг через масове перетікання розчарованих виборців Півдня і Сходу від "Слуги народу" на користь Опоплатформи.

"За даними закритих соцопитувань, ОПЗЖ в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Харківській, Донецькій, Луганській областях, в разі дострокових виборів у Раду займає перше місце з рівнем підтримки 30-35%. Але і їм за великим рахунком поспішати нікуди,  вважає Валерій Песецький. — Перетікання від СН ще не вичерпало себе. На горизонті конкурентів в їхній ніші не спостерігається. І який їм союзник в цьому процесі "Євросолідарність"? Смішно. Ці та подібні їм безпідставні чутки поширюються винятково з Офісу президента. З єдиною метою  мінусувати симпатиків у тих же ОПЗЖ і ЄС за рахунок створення уявного альянсу. Адже загальновідомо, що виборець Порошенко люто ненавидить "сепара" і "агента Кремля" Бойко. І навпаки".

Слух про союз двох політиків, за задумом технологів ОП, повинен обох позбавити якоїсь частини голосів, підкреслює експерт.

"Примітивно і в наших умовах дуже слабо нині працює,  каже Валерій Песецький.  Але в числі інших технологій мінусування щось таки дає. Упевнений, що СН і Зеленський будь-що віддали б для того, аби союз Порошенко-Бойко-Медведчук мав реальні підстави. Тому що тоді рейтинг політиків в їхніх нішах виборців просто обнулився б. Разом із політичними силами".

Нагадаємо, раніше "Коментарі" вивчали, хто ж із олігархів нині найбільше впливає на президента і парламент.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Дан

27 січня 2021, 21:02

Разве могут два господина обижать своего общего и послушного лакея?


Новини