Головна Новини Політика внутрішня політика Чи можна було закінчити війну у 2022 році: відповідь очільника фракції "СН"
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можна було закінчити війну у 2022 році: відповідь очільника фракції "СН"

Арахамія назвав умову, за якої РФ готова була закінчити війну навесні 2022 року

24 листопада 2023, 21:29
Поділіться публікацією:








Війну можна було б закінчити у перші ж місяці повномасштабного вторгнення Росії, якби Україна погодилась на вимоги Кремля та офіційно визнала себе країною з нейтральним статусом. Про це розповів голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді України Давид Арахамія, пише портал "Коментарі".

Чи можна було закінчити війну у 2022 році: відповідь очільника фракції "СН"

Війну можна було закінчити у 2022 році, якби Україна погодилась на нейтралітет. Фото з відкритих джерел

За словами Давида Арахамії, навесні минулого року РФ обіцяла припинити війну, якщо Україна погодитися на нейтралітет, як свого часу зробила Фінляндія.

"Мета Росії була дотиснути нас, щоб ми взяли нейтралітет. Це було головне для них: вони були готові закінчити війну, якщо ми приймемо нейтралітет, як Фінляндія колись. І дамо зобов'язання, що не будемо вступати в НАТО. Це основне", — розповів Давид Арахамія.

Керівник фракції "Слуга народу" пояснив, що Україна не погодилась виконувати вимоги РФ, оскільки потрібно було змінити Конституцію та не було довіри до росіян, що вони дотримаються свого слова.

Крім того, за словами Арахамії, у перші місяці війни до Києва приїхав тодішній прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон, який заявив, що його країна не готова підписувати з росіянами будь-які домовленості, та запропонував Україні продовжувати боротися з російською агресією.

Як відомо, раніше медіа писали, що навесні минулого року влада України після візиту Бориса Джонсона відмовилася укладати будь-які угоди з російськими окупантами. Слова Арахамії фактично підтверджують ці повідомлення.

Раніше портал "Коментарі" писав, що голова фракції "Слуга народа" в  парламенті Давид Арахамія припустив можливість зупинки бойових дій між Україною та Росією за "корейським сценарієм", коли протиборчі армії зупинились, але жодного договору про перемир'я чи мирного договору підписано не було.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

24 листопада 2023, 21:42

Війни б взагалі не було, якби Зе одразу почав виконувати передвиборчі зобов'язання. Раніше, якби не було заколотів. А ще раніше - якби Україна пішла шляхом Польщі Чехії Словакії ... Але це не відбулось і Зе увійде в історію, як той, розікрав і знищив Україну на догоду Путіну.


Новини