Головна Новини Політика внутрішня політика Чи буде суддя Вовк захищати Медведчука: експерти розвінчали чутки
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи буде суддя Вовк захищати Медведчука: експерти розвінчали чутки

Про те, чи буде суддя Павло Вовк представляти інтереси Віктора Медведчука розповідають українські експерти

4 лютого 2021, 14:04 comments1068
Поділіться публікацією:

Глава правління ГО "Центр протидії корупції" Віталій Шабунін запевняє, що голова ОАСК Павло Вовк пропонує ОПЗЖ свої послуги у скасуванні президентських санкцій проти медіа-холдингу Медведчука.

Чи буде суддя Вовк захищати Медведчука: експерти розвінчали чутки

Колаж "Коментарів" - автор Дмитро Романюк

Також пройшла інформація, що Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання про примусовий привід Вовка до суду для розгляду клопотань про обрання йому запобіжного заходу у рамках справи так званих "плівок ОАСК". Про подальший розвиток подій, про те, чи стануть останні події поштовхом до реальних реформ судової системи міркували українські експерти.

"Вовк без бою здаватися не буде"

Доктор права, адвокат Іван Ліберман вважає, що подібна пропозиція з боку Вовка Медведчуку, якщо воно і було, виглядає дещо фантастично.

"Вовк зараз сам переслідується правоохоронними органами. І більше зайнятий тим, щоб захистити себе, свої інтереси. Так що навряд чи може щось запропонувати Медведчуку. При цьому Вовк — суддя досить високого рівня. І без юридичного бою здаватися точно не буде".

На думку Івана Лібермана, якщо справа дійде до суду, у Вовка будуть дуже серйозні захисники.

"Додасть чи ситуація навколо КСУ, ОАСК і так далі динаміку реформування судової системи? Не виключаю. Цього вимагають час, обставини, наші західні партнери. І головне — саме наше суспільство. Але реформи повинні бути реальні, дієві", — підкреслює доктор права.

"Настає судова війна, війна за реформи"

Політтехнолог, фахівець з антикризовим кампаніям Денис Богуш вважає, що судова система, яку спробували реформувати при Порошенко, зараз вийшла з-під будь-якого контролю.

"При Порошенко когось люструвати, щось намагалися міняти ... Почали створюватися антикорупційні інструментарії. Судді напружилися, — зазначає експерт. — А зараз судова система — некерована. Судді, які й раніше відчували вседозволеність (було навіть відомо, скільки коштує яке рішення), зараз взагалі розправили крила. Вони усвідомили, що нова влада не розуміє специфіку їх роботи, а тому і реформи толком провести не може. Більш того — сама ця влада раз у раз приймає незаконні рішення. А чим суди гірше? Вирішили суди..."

На думку Дениса Богуша, у зв'язку з цим показові багато резонансних рішень ОАСК. З недавніх пір — і Конституційний суд увійшов в клінч з Офісом президента.

"Зеленський пішов на явно не правові рішення в протиборстві з Тупицьким. Його пропозиції про "реформування КСУ" (точніше — про розформування) навіть не стали розглядати в Раді. Тепер ще санкції проти Козака-Медведчука, введені досить сумнівний спосіб ... Так що ситуація з Вовком — просто черговий пазл в загальному правовому хаосі. Коли усіма відверто ігноруються спроби навести порядок у судовій системі, — підкреслює політтехнолог. — Я не вірю, що ця команда може реформувати судову систему, тому що вона сама раз у раз ігнорує норми закону ".

Денис Богуш підкреслює, що показовий правовий нігілізм нагадує гру в шахи, де гравці вирішили знехтувати правилами один раз, потім другий. У підсумку всі фігури почали ходити, як завгодно ...

"Ходів з усіх боків — неправильних — було вже безліч. І зараз, мені здається, розгориться справжня війна в судах і навколо судів. Ситуація з тим же Вовком. За моральним аспектам, таких як він, не повинно бути в ОАСК. Але якщо за критичної кількості матеріалів на нього Зеленський не зможе нічого з ним зробити — це буде повне фіаско Офісу президента... Як буде фіаско і тоді, якщо якийсь із судів визнає неправомірним рішення про санкції проти каналів... Куди б не повернула ситуація — вона продемонструє важливість реформування і судової системи, і нинішньої виконавчої та законодавчої влади", — резюмує Денис Богуш.

Як повідомляв портал "Коментарі", секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данилов пригрозив закриттям всіх телеканалів, які ведуть антиукраїнську діяльність. Санкції можуть послідувати за прикладом позбавлення ліцензії телеканалів 112, NewsOne і Zik, які пов'язують з нардепом Віктором Медведчуком.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини