Головна Новини Політика внутрішня політика Чернишов вирішив віддати "нову ДАБІ" в руки Кудрявцева, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чернишов вирішив віддати "нову ДАБІ" в руки Кудрявцева, - ЗМІ

Міністр Олексій Чернишов може призначити головою Державної інспекції архітектури і містобудування Сергія Шевченка, якого пов'язують із Олексієм Кудрявцевим

19 квітня 2021, 11:16
Поділіться публікацією:

Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов вирішив призначити на посаду голови Державної інспекції архітектури і містобудування (ГІАГ), яка повинна стати "новою ДАБІ", можливого ставленика ексголови ДАБІ Олексія Кудрявцева — Сергія Шевченка, а не кандидата від групи Саакашвілі-Парцхаладзе-Горові, з якими останнім часом нібито-то ділив контроль над ДАБІ.

Чернишов вирішив віддати "нову ДАБІ" в руки Кудрявцева, - ЗМІ

Мiнicтр Олексiй Чернишов


Про це йдеться в статті "Нова ДАБІ". Очільник Мінрегіону Чернишов вирішив відсторонитися від Парцхаладзе і Саакашвілі ", оприлюдненій на сайті "Delo.ua".


Видання нагадує, що в понеділок, 19 квітня, у міністра Олексія Чернишова буде проведено співбесіду з претендентами на посаду голови ГІАГ. "Основними кандидатами є двоє. Один з них — колишній одеський митник Семен Кривонос, якого може просувати Саакашвілі й президент Конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе. Другий — це Сергій Шевченко, колишній співробітник ексголови ДАБІ Олексія Кудрявцева часів Порошенко, якого зі скандалом звільнили з інспекції. Чернишов останнім часом ділив контроль над архбудконтролем із групою Саакашвілі-Парцхаладзе, які, втім, є лише вершиною айсберга. Схоже, зараз все піде не так, — йдеться у статті.


За інформацією видання, останнім часом навколо Чернишова "об'єдналася група фігур, які й розділили між собою контроль над системою архбудконтролю". Це Конфедерація будівельників України на чолі з Левом Парцхаладзе, Офісом простих рішень і результатів Саакашвілі, група великих забудовників з ОПЗЖ в особі нардепів Дмитра Ісаєнка, Вадима Столара, Тетяни Плачкової, а також пов'язані з ними брати Горові, відомі за часів Януковича як "наглядачі за будівництвом". "Підтвердженням цьому стало призначення Чернишовим вкінці лютого 2020 року на посаду в.о. голови ДАБІ Сергія Галіцина, який вважається близьким до братів Горовим", — зазначено в матеріалі.


За інформацією журналістів, можливий вибір Чернишова передбачити було б досить просто. "З огляду на наявність домовленостей із Горовими, Парцхаладзе і Саакашвілі новий орган мав би очолити ставленик цієї групи Кривонос. За інформацією наших джерел, Чернишов має намір поставити на чільне ГІАГ не Кривоноса, а креатуру Кудрявцева — Шевченко", — йдеться у статті.


Видання пояснює це тим, що "Чернишов, який раніше орієнтувався на голову Офісу Президента Андрія Єрмака, вирішив різко переорієнтуватися на міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Останньому, на відміну від Єрмака, куди простіше знаходити спільну мову не із забудовниками з ОПЗЖ, а з перевіреними кадрами часів Порошенка, на кшталт Кудрявцева, попри всю його токсичність".


"Зрозуміло, що подібні плани Чернишов не міг довго тримати в таємниці від Горових, а їм і їхнім партнерам подібна поведінка не могла сподобатися. За наявною у нас інсайдерською інформацією, голова Мінрегіону серйозно стурбований можливою реакцією своїх тепер вже колишніх партнерів і соратників і намагається отримати для себе державну охорону", — стверджують автори статті.


Нагадаємо, в рамках реформи містобудування в березні 2020 року було прийнято рішення ліквідувати ДАБІ. Тепер її повноваження повинен перебрати новий орган — Державна інспекція архітектури і містобудування. Нині триває конкурсний відбір керівника нового органу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини