Головна Новини Політика внутрішня політика Черненко: депутатська група «Відновлення України» може стати новим важелем впливу Кремля на Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Черненко: депутатська група «Відновлення України» може стати новим важелем впливу Кремля на Україну

До депутатської групи увійшли 17депутатів, з них 11 — з колишньої фракціїОПЗЖ

30 травня 2022, 18:17
Поділіться публікацією:

Найодіозніші народні депутати від нині забороненої ОПЗЖ намагаються відмежуватися від токсичної партії і продовжити політичну кар‘єру, як це робили регіонали у 2014 році. Про це написав колишній нардеп Олександр Черненко у facebook, коментуючи створення у Верховній Раді групи "Відновлення України".

Черненко: депутатська група «Відновлення України» може стати новим важелем впливу Кремля на Україну

Олександр Черненко. Фото: Facebook

"Найодіозніші персонажі з цієї партії (ОПЗЖ — ред.) дуже швидко відчули настрої українців і відмежувалися від ненависної абревіатури. Але тут же почали створювати на її уламках нову проросійську силу. Поки що лише у вигляді парламентської групи "Відновлення України". Нинішня влада жодним чином не реагує, оскільки вже має домовленість, що депутати цієї групи будуть давати голоси для сумнівних ініціатив Банкової", — написав Олександр Черненко.

До згаданої групи, зокрема увійшли 17 депутатів, з них 11 — з колишньої фракції ОПЗЖ. Співголовою став проросійський олігарх Ігор Абрамович, який виїхав з України напередодні вторгнення. До складу увійшли партнер Медведчука і відомий "гаманець" сепаратистів з ЛДНР Вадим Столар, Валерій Гнатенко, який в 2014 році закликав до референдуму за створення так званої "ДНР", багаторічна помічниця Сергія Ківалова Антоніна Славицькая. До групи увійшов також Олександр Ковальов, який відомий тим, що вивозив з Києва "Беркут" після Євромайдану, а також скандальні "слуги народу": антиваксер Артем Дмитрук і підозрюваний у хабарництві Олександр Юрченко.

На думку Олександра Черненко, утворення такої парламентської групи є вкрай небезпечним, особливо у світлі того, що Кремль не полишає спроб впливати на українську політику зсередини, навіть в умовах відкритої війни.

"І вчергове перевзута п’ята колона буде отруювати наш парламент, розповідати українцям, як їм жити і що робити із окупованими територіями, балотуватиметься до місцевих рад.

Тому про це потрібно говорити і протидіяти цим процесам вже зараз. Щоб потім не було пізно",— написав експерт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини