Головна Новини Політика внутрішня політика Чередниченко назвала причину продовження домашнього арешту Медведчуку
commentss НОВИНИ Всі новини

Чередниченко назвала причину продовження домашнього арешту Медведчуку

Це пов'язано з початком нового політичного сезону

2 вересня 2021, 14:05
Поділіться публікацією:

Стало відомо, з чим пов'язано нове клопотання про продовження терміну домашнього арешту ще на 2 місяці, вручене голові політради партії "Опозиційна платформа — За життя", народному депутату Віктору Медведчуку. Як заявила один з адвокатів Віктора Медведчука Лариса Чередниченко, на початку вересня розпочнеться черговий політичний сезон і опозиційний політик не зможе прийняти в ньому участь. Про це вона сказала в ефірі телеканалу "Перший Незалежний", пише 112ua.

Чередниченко назвала причину продовження домашнього арешту Медведчуку

Лариса Чередниченко, скріншот з відео

"Не далі, ніж 20 серпня, прокурори оголосили стороні захисту про закінчення досудового розслідування. Тим самим прокурори порахували, що всі докази, які їм потрібні для складання обвинувального акта і направлення його до суду, вони зібрали. Часу для збору інших доказів їм не потрібно, власне кажучи не потрібно і збирати інші докази. Практика ЄСПЛ, національна судова практика, говорить про те, що після завершення досудового розслідування зникають і мінімізуються всі ризики для втручання боку захисту в хід досудового розслідування. тобто, презюмується, що підозрюваний вже ніяк не зможе перешкодити збирати докази", — заявила Чередниченко.

При цьому вона підкреслила, що чергове клопотання про продовження терміну дії запобіжного заходу у відношенні Віктора Володимировича було для всіх подивом.

"На наше глибоке переконання, такий хід прокурорів пов'язаний з тим, що на початку вересня розпочнеться черговий політичний сезон і таким чином, продовжуючи перебувати під дією запобіжного заходу, Віктор Володимирович не зможе прийняти в ньому участь", — вказала адвокат.

Політичний сезон буде гарячим через соціальні питання про тарифи, про збільшення вартості на електроенергію, які зріють в країні. Восени і з настанням зими вони будуть тільки загострюватися.

"Якщо абстрагуватися від політики і перейти чисто в сферу права, то з якою метою прокурори жадають обмежувати Віктора Володимировича в здійсненні ним прав, обмежуючи його свободу. Ну судова практика з такого приводу говорить, що дуже правильною є позиція сторони захисту, яка вважає, що таким чином сторона звинувачення тисне процесуально на захисників і на їх клієнта, змушуючи їх прискоритися з ознайомленням з матеріалами кримінального розслідування, щоб прискорити направлення обвинувального акта до суду і тим самим обмежити нас в праві на захист і в праві на справедливий суд", — підсумувала Чередниченко.

Нагадаємо, 20 серпня прокурори ОГП оголосили Віктору Медведчуку про завершення розслідування його справи, при тому, що у справі не виконана більшість із запланованих самими прокурорами слідчих дій, а терміни слідства, встановлені судом, закінчуються тільки в середині листопада. Раніше прокурори задовольнили клопотання адвокатів про допит понад 100 свідків захисту як в Україні, так і за її межами, про отримання міжнародно-правової допомоги. Усе це прокурори зобов'язані були зробити до середини листопада, але ніяк не до 19 серпня. Замість цього вчора Медведчуку пред'явили нову підозру, що повністю відтворює текст старої.

Як повідомляв портал "Коментарі", ЄСПЛ розгляне справу швидше: Москаль висловив свою думку про продовження домашнього арешту Медведчуку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини