Головна Новини Політика внутрішня політика Чаплига: Продовження домашнього арешту Медведчуку – приклад свавілля влади, яке загрожує кожному мешканцю України
commentss НОВИНИ Всі новини

Чаплига: Продовження домашнього арешту Медведчуку – приклад свавілля влади, яке загрожує кожному мешканцю України

Правозахисник вважає, що домашній арешт Медведчука перетворився із запобіжного заходу на покарання

12 січня 2022, 18:48
Поділіться публікацією:

Історія із продовженням терміну домашнього арешту для голови політради "Опозиційної платформи – За життя" Віктора Медведчука – це не просто приклад, коли влада порушує закони України, це ще й небезпечний прецедент, бо беззаконня може зачепити кожного мешканця України. Про це правозахисник та політичний активіст Михайло Чаплига написав у Facebook.

Чаплига: Продовження домашнього арешту Медведчуку – приклад свавілля влади, яке загрожує кожному мешканцю України

Віктор Медведчук - фото: ОПЗЖ

Так, експерт прокоментував рішення судді Печерського районного суду м. Києва Олега Білоцерківця, який продовжив термін домашнього арешту для голови політради "Опозиційної платформи – За життя" Віктора Медведчука на 2 місяці – до березня 2022 року.

"Читаю новину: Печерський суд Києва продовжив на два місяці домашній арешт для голови політичної ради "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука. Таким чином, загальний термін домашнього арешту для політика досягне 10 місяців", – пише активіст.

Чаплига наголосив, що на сьогодні і сам уже втратив нитку цього політичного "трагіфарсу". За його словами, розсудливій людині неможливо прийняти факт закриття телеканалів, цього разу вже UkrLive та "Перший незалежний", а також те, що чинна влада перетворила домашній арешт для Медведчука із запобіжного заходу на покарання.

"Якщо я не помиляюся, то щодо КПК максимальний термін домашнього арешту не може перевищувати 6 місяців. Бо це запобіжний захід, а не покарання без суду. А влада перетворює домашній арешт на засіб покарання для опозиційного лідера. Без суду та без слідства!" – обурився правозахисник.

За словами Чаплиги, історія із продовженням терміну домашнього арешту для Медведчука – це приклад беззаконня з боку влади, яке може торкнутися, зокрема, кожного мешканця України.

"Не важливо, подобається вам Медведчук чи ні, чи підтримуєте його чи категорично проти… Хочу, щоб мене правильно зрозуміли. Мова не лише про це! Це важливе для всього суспільства! Важливо, що влада створює прецедент, коли ПРАВО немає жодного значення", – поділився побоюваннями активіст.

"І якщо завтра якийсь лейтенант вирішить конфіскувати ваш гараж на свою користь? Так, ось так просто прийде та конфіскує! Чи правоохоронець вирішить пошантажувати вас вигаданою справою, погрожуючи арештом? Буде вже пізно. І ваш крик "А мене за що?!" вже ніхто не почує", – підсумував правозахисник та політичний активіст Михайло Чаплига.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини