Головна Новини Політика внутрішня політика Бізнесмен Сергій Кузяра вважає, що його намагаються зробити розмінною картою у "вугільній справі Медведчука та Порошенка"
commentss НОВИНИ Всі новини

Бізнесмен Сергій Кузяра вважає, що його намагаються зробити розмінною картою у "вугільній справі Медведчука та Порошенка"

Заарештований бізнесмен Сергій Кузяра відповів на запитання журналістів

13 грудня 2021, 19:00
Поділіться публікацією:

Сергій Кузяра розповів про "вугільну справу Медведчука та Порошенка". Про це повідомляє видання VestiUA.

Бізнесмен Сергій Кузяра вважає, що його намагаються зробити розмінною картою у "вугільній справі Медведчука та Порошенка"

Сергій Кузяра. Фото з відкритих джерел

У матеріалі зазначається, що слідство продовжує розкручувати "вугільну справу Медведчука та Порошенка". Йдеться про постачання вугілля з непідконтрольних територій Донбасу у 2014-2015 роках. Підозра вже пред'явлена Віктору Медведчуку (перебуває під домашнім арештом), ексміністру палива та вуглепрому Володимиру Демчишину (перебуває за межами України) та бізнесменові Сергію Кузярі (він провів 2 місяці в Лук'янівському СІЗО та 1 грудня був переведений в ізолятор СБУ в один.

Видання "Вести", посилаючись на слова колишнього заступника генпрокурора України, адвоката Віктора Трепака, пише, що найближчим часом Офіс генпрокурора може пред'явити підозру у цій же справі колишньому президентові України, народному депутату та голові партії "Європейська солідарність" Петру Порошенку.

Заарештований бізнесмен Сергій Кузяра у письмовій формі відповів на запитання Vesti.

Кузяра написав, що за два місяці жодних реальних слідчих дій із ним не проводили.

"Двічі відвозили до слідчого протягом перших десяти днів, де мені пояснювали моє "тяжке" становище і всіляко натякали, що свідченнями на Медведчука та Порошенка я відразу вирішив би всі свої проблеми", — зазначив Сергій Кузяра.

"Починаючи з першої зустрічі зі слідчими як свідок, я пояснюю, що хтось у їхній системі або зробив неправильні висновки, або хтось спеціально мене підставив у цій справі. У мене немає і не може бути цікавлячих органи слідства показань! Звинувачення абсурдні!А рівень сил, залучених для мого утримання під вартою, безпрецедентний... ", — наголосив Кузяра.

Бізнесмен Сергій Кузяра зазначив, що у 2019 році він постачав на центренерго вугілля з Казахстану, за що досі з його компанією не розрахувалися.

Кузяра заявив, що у всій цій ситуації бачить бажання вищого керівництва країни завадити Медведчуку та Порошенку у їхній політичній діяльності. Це навіть превалює над економічними інтересами України. А той за їхньою волею виявився розмінною картою.

"Я — громадянин України, який живе в Україні, мені дуже боляче за те, що відбувається в енергетиці та вугіллі. Жодного відношення до політичної діяльності Петра Порошенка або Віктора Медведчука я не маю і ніколи не мав", — стверджує бізнесмен.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини