Головна Новини Політика внутрішня політика Беззаконня Філатова в Дніпрі покриває Офіс Президента, - політичний експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Беззаконня Філатова в Дніпрі покриває Офіс Президента, - політичний експерт

ОП не реагує на сигнали з Дніпра, ані після побиття журналістів, ані після скандалу з відключенням суду від комунікацій, - Дубров

17 серпня 2021, 13:50
Поділіться публікацією:

Експерт Геннадій Дубов вважає, що лояльність Бориса Філатова до Офісу Президента розв’язала руки міському голові Дніпра у боротьбі з його політичними опонентами. Про це він  повідомив в ефірі телеканалу Еспрессо.

Беззаконня Філатова в Дніпрі покриває Офіс Президента, - політичний експерт

Борис Філатов. Фото: пресслужба Дніпровського міськради.

"Дуже по-різному працює команда Президента з міськими головами. Ми бачимо, що відбувається у Києві. По суті, йде така вже майже гаряча війна між паном Кличком та офісом Президента. Є і інші міста, де мери чудово почуваються. У місті Дніпро пан Філатов з Офісом Президента просто на короткій нозі, і йому дозволяють стільки всього, що не дозволяють абсолютно всім іншим", — зазначає Г.Дубов. 

Як приклад, Дубов наводить історію з відключенням Амур-Нижньодніпровського районного суду Дніпра від комунікацій лише через те, що судді винесли рішення не на користь мерії. 

"Був цікавий випадок на днях, коли суд виніс рішення проти мерії, Філатов просто "відрубив" їм каналізацію, поставив біотуалет, і таким чином сказав, що так буде з кожним. Тобто мер, фактично, замахнувся на правосуддя, і прямо про це зазначив у дописі", — вказує Г.Дубов. 

Жодної реакції з Офісу Президента на такі сигнали з Дніпра, ані після побиття журналістів, ані після скандалу з відключенням суду від комунікацій не було, наголошує Дубов. 

"Тобто, в мене є вже силовий підрозділ Муніципальна Варта, я хочу ще свої суди, потім буде що – армія? Тобто, це абсолютно не правовий спосіб, який нахабно та відкрито демонструється. І чи бачимо, що центральна влада трохи його осмикнула? Ні. Чому? Тому що є добрі відносини пана Філатовим з Офісом, прізвище Кирила Тимошенка називають, і таке інше", — зазначає політичний експерт.  

Нагадаємо, 26 липня 2021 КП "Дніпроводоканал" відключило від водопостачання будівлю Амур-Нижньодніпровського районного суду Дніпра.

31 липня до будівлі Амур-Нижньодніпровського районного суду автомобіль одного з комунальних підприємств Дніпровської міської ради привіз, а співробітники цього підприємства встановили біля будівлі біотуалет. На біотуалеті було зроблено надпис, що відповідальною за відключення є суддя Оксана Богун.

31 липня слідчим відділом відділення поліції №1 було відкрито кримінальне провадження за фактом тиску на суд за ст. 376 ККУ.

4 серпня  будівлю суду було відключено від електрики. Після втручання громадських активістів та репортажу та телебаченні, електропостачання суду того ж дня було поновлено. 

Нагадаємо раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що за інформацією ЗМІ, мер Дніпра Філатов перекрив воду суду, який розглядає справу про білборди. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі. 

Також видання "Коментарі" повідомляло про те що, у Дніпрі відбулася багатотисячна акція протесту проти свавілля міської влади, корупції та існування КП "Муніципальна варта". Докладніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини