Головна Новини Політика внутрішня політика Безсмертний: у Парижі та Берліні почули, що Київ готується до сепаратних переговорів
commentss НОВИНИ Всі новини

Безсмертний: у Парижі та Берліні почули, що Київ готується до сепаратних переговорів

Дипломат Роман Безсмертний вважає, що заяви з парламентської трибуни не заявляють про переговори

3 грудня 2021, 08:20 comments1559
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський у своєму посланні до Верховної Ради заявив, що він виступає за прямі переговори із Росією. При цьому глава української держави так і не назвав прізвища Путіна, не позначивши винуватця розв'язання війни на Донбасі. Цю заяву союзники України у Парижі та Берліні сприйняли як те, що Київ готується до сепаратних переговорів. Як передає видання "Коментарі", про це в ефірі програми "Право на владу" заявив український політик, дипломат Роман Безсмертний.

Безсмертний: у Парижі та Берліні почули, що Київ готується до сепаратних переговорів

Роман Безсмертний. Фото: з відкритих джерел

Дипломат зазначив, коли такі промови публічно заявляються, то треба всі деталі технологічно проговорити. Роман Безсмертний наголосив, перш ніж говорити про прямі переговори з Росією, потрібно пройти ОБСЄ, "Нормандський формат", де змусити Володимира Путіна сісти за стіл переговорів.

За словами Безсмертного, спічем з трибуни Верховної Ради, тим більше таким, що рве суспільство, Путіна за стіл переговорів не посадиш.

"Тепер у мене питання, про що ми говоримо – про соціальну стабільність або про те, щоб просто заявити, що "я його не боюся". Розмова має йти про те, щоби консолідувати суспільство. Я проти того, щоб говорити у політичному середовищі про об'єднання. Не треба нікого об'єднувати, хай буде більшість та опозиція. Нехай вони кожен робить свою роботу, але не можна робити ті кроки, які всередині протиставляють суспільство, тому що насправді це виглядає так, що "Нормандський формат" мовчить, Тристороння контактна група не працює, там заблоковано ситуацію… Замысть того, щоб говорити про те, що треба зусилля Вашингтона, Парижа та Берліна для того, щоб відновити "Нормандський формат" забезпечити тиск і тоді, якщо це необхідно, перейти до прямого діалогу, президент просто говорить про переговори з кимось", – зазначив Роман Безсмертний.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Давид Арахамія заявив, що влада не боїться погроз активістів після заяви Зеленського щодо готовності піти на прямі переговори з РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини