Аваков заявив, що Україні потрібно бути готовою до смерті Путіна

Екс-міністр МВС заявив, що потрібно мати сценарій на випадок смерті Путіна

Колишній глава МВС Арсен Аваков вважає, що українське керівництво має мати план, як діяти у разі смерті президента Росії Володимира Путіна. Цей сценарій має опрацьовуватися. Як повідомляє видання "Коментарі", своїми міркуваннями Арсен Аваков поділився в ефірі телеканалу "Україна".

Арсен Аваков зазначив, що при владі на столі мають лежати, умовно кажучи, 6-7 папок, у яких має бути прописаний докладний інструктаж дій у кожному із можливих сценаріїв. Окремо має бути сценарій, як діяти, якщо Путін відмовиться від мирної передачі влади, окремо сценарій на той випадок, якщо у самій Росії розпочнуться хвилювання. Навіть має бути сценарій, як діяти, якщо Путін помре. До кожного з можливих сценаріїв має бути готова українська армія. Спецслужби та самі громадяни. Суспільство має швидко об'єднатися заради спільної мети. Який би з варіантів не стався, усі мають бути готові до цього.

За словами екс-міністра, найбільше мають бути готові українські дипломати та українські військові. Їм належить найбільше роботи.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Арсен Аваков зізнався, що про санкції РНБО ставало відомо за 5 хвилин до засідання. Офіс президента використав державний орган для досягнення особистих цілей – підвищення рейтингів влади.

Також раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що Арсен Аваков закликав владу не відкидати військовий сценарій звільнення окупованих Криму та Донбасу. Політик упевнений, що військові оперативніше звільнять Донбас та Крим, аніж це роблять дипломати.