Головна Новини Політика внутрішня політика Аваков заговорив про нові санкції РНБО: хто в зоні ризику
commentss НОВИНИ Всі новини

Аваков заговорив про нові санкції РНБО: хто в зоні ризику

Експерти розповіли, чим може відповісти на нові санкції Росія

3 березня 2021, 13:49
Поділіться публікацією:

Стало зрозуміло, що з Путіним неможливо домовитися, а Рада національної безпеки і оборони (РНБО) незабаром розгляне введення нових санкцій. Про це сказав глава МВС України Арсен Аваков у інтерв'ю засновнику інтернет-видання "Гордон" Дмитру Гордону. "Коментарі" запитали експертів, хто може потрапити під санкції — і чим може відповісти Росія.

Аваков заговорив про нові санкції РНБО: хто в зоні ризику

Колаж: Д. Романюк/Comments.ua

"Новий список санкцій поповниться непублічними компаніями"

Політичний експерт Денис Гороховський підкреслює, що санкції завжди були інструментом політичного впливу. А в Україні, за його словами, їх почали використовувати і як інструмент для вирішення внутрішніх питань.

"З огляду на те, що на сьогодні під санкціями вже знаходяться всі основні російські компанії, які працювали в Україні до 2014 року, то новий список санкцій поповниться непублічними компаніями", — припускає Денис Гороховський.

Він не виключає, що будуть в списку компанії, що входять в орбіту Медведчука.

"Для влади це буде можливість позалицятися до праворадикальних електоратом, показавши, що влада "закручує гайки" для проросійських сил", — пояснює політексперт.

"Розмови про санкції — зручний привід відвести від себе підозри"

У аналітика Фонду "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" Петра Бурковського слова Авакова викликають подив.

"По-перше, питання обгрунтування та застосування санкцій знаходяться за межами компетенції МВС. Дані для цього може надати тільки розвідка, яку Аваков не контролює. Тому міністр ризикує в цьому випадку виглядати голослівним, — пояснює аналітик. — По-друге, коментарі Авакова можуть бути спробою відвернути увагу від нього у зв'язку зі справою про засудження Сергія Стерненка".

Цю справу, нагадує Петро Бурковський, вела поліція. Тому міністр в цьому випадку несе відповідальність за вирок одеському активісту. А розмови про санкції — зручний привід відвести від себе підозри.

"По-третє, — продовжує експерт, — Аваков зацікавлений у контролі над Харковом, де йому протистоїть ОПЗЖ і політики з проросійськими поглядами та інтересами. Це може бути сигналом, практично не прихованою загрозою їм всім не чинити опору і змиритися з домінуванням Авакова в місті та регіоні".

Нагадаємо, експерти спрогнозували, наскільки ймовірним є новий Майдан через протести в Києві.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Лиля

3 березня 2021, 16:00

А когда мы санкции введём? https://kosatka.media/category/elektroenergiya/news/nardep-predlagaet-vvesti-sankcii-v-otnoshenii-importerov-elektroenergii


Новини