Головна Новини Політика внутрішня політика Associated Press: звинувачення Медведчука в державній зраді - частина масштабної кампанії проти опозиції
commentss НОВИНИ Всі новини

Associated Press: звинувачення Медведчука в державній зраді - частина масштабної кампанії проти опозиції

В Associated Press назвали нові звинувачення продовженням кампанії влади України проти Медведчука

17 травня 2021, 15:25
Поділіться публікацією:

Нові звинувачення, пред'явлені голові Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктору Медведчуку, є частиною широкої кампанії української влади проти опозиції. Про це пише інформаційне агентство Associated Press.

Associated Press: звинувачення Медведчука в державній зраді - частина масштабної кампанії проти опозиції

Віктор Медведчук. Фото з відкритих джерел

У публікації уточнюється, що Україна висунула звинувачення в державній зраді високопоставленому опозиційному політику, який виступає за діалог з Росією, також Віктору Медведчуку інкримінують розголошення секретних даних про розміщення українських військових частин.

"Поряд з пред'явленими звинуваченнями співробітники СБУ провели обшук в будинку політика в столиці України Києві", — пише інформагентство.

Associated Press відзначає, що Медведчук очолює найбільшу опозиційну фракцію в парламенті.

"Нові звинувачення є частиною більш широкої кампанії проти Медведчука, розпочатої владою в лютому, коли його фінансові активи були заморожені на три роки. У лютому влада також закрили три опозиційні телеканали: "112 Україна", ZIK і NewsOne, які також пов'язують з Медведчуком",   - підкреслюється в статті.

Нагадаємо, в "Опозиційній платформі — За життя" назвали звинувачення проти лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука відкритою і цинічною політичною розправою. Як говориться в заяві політсили, головним, і по суті єдиним аргументом звинувачення на процесі стала саме політична позиція Віктора Медведчука.

"Прокурори не соромлячись заявляли, що він виступає проти політичного курсу, який проводить нинішнє керівництво країни, і тому повинен бути поміщений у в'язницю. Репресії проти опозиції — це все аргументи, які залишилися у боягузливої, дилетантської, збанкрутілої влади. Спроби засудити опозиційного політика за його погляди антидемократичні, неконституційні та неприпустимі!"- заявили в ОПЗЖ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини