Головна Новини Політика внутрішня політика Арестович розповів про додаткову вимогу Росії для відкриття КПВВ на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Арестович розповів про додаткову вимогу Росії для відкриття КПВВ на Донбасі

Росія, як і раніше, блокує роботу КПВВ на Донбасі

27 грудня 2021, 10:00
Поділіться публікацією:

Російська сторона виставила вимогу Україні для того, щоб повноцінно і безперешкодно почали працювати КПВВ на Донбасі Київ має визнати російську вакцину "Супутник V" та довідки про таку імунізацію громадян, які прибули з ОРДЛО. Як передає видання "Коментарі", про це в ефірі каналу "Дом" розповів речник української делегації у ТКГ Олексій Арестович.

Арестович розповів про додаткову вимогу Росії для відкриття КПВВ на Донбасі

Олексій Арестович. Фото: Апостроф

На Банковій зазначають, остання дискусія 22 грудня під час засідання ТКГ не увінчалася успіхом, оскільки не вдалося досягти домовленості про те, щоб розпочали роботу всі пункти КПВВ. Арестович пояснив, що Україна зі свого боку гарантувала роботу своїх КПВВ ще 10 листопада 2020 року. Саме з цієї дати з української сторони КПВВ працюють без проблем, а от з боку проросійських бойовиків вони досі зачинені. Тепер росіяни виставили додаткові умови – вони хочуть, щоб їхню вакцину "Супутник V" визнала Україна, щоб Київ визнавав ті документи про вакцинування "Супутником V", з якими громадяни проїжджають на територію України, яку контролює українська влада.

Олексій Арестович уточнив, Москва поставила ультиматум Україні, виставивши ту умову, яку Київ ніколи не прийме. Арестович також додав, Кремль продовжує робити все для того, щоб Москва опинилася осторонь переговорів. Путін і компанія, як і раніше, намагаються вивести "ДНР" і "ЛНР" на прямі переговори з Києвом. Таким чином, Росія хоче уникнути виконання взятих на себе зобов'язань після підписання Мінських угод, а також документів, які були узгоджені в рамках засідання "Нормандського формату".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Пєсков розповів про новий виклик для Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини