Головна Новини Політика внутрішня політика Антиросійська істерія в Україні досягає жахливих масштабів, - Медведчук
commentss НОВИНИ Всі новини

Антиросійська істерія в Україні досягає жахливих масштабів, - Медведчук

Лідер ОПЗЖ вважає, що незважаючи на обіцянки, українська влада продовжує дискримінувати російськомовних українців

17 січня 2022, 12:40
Поділіться публікацією:

Чинна влада обіцяла покласти край антиконституційній політиці дискримінації мільйонів російськомовних громадян України, яку розпочали її попередники. Але це – чергова обіцянка, яка не буде виконана. Більше того, приниження та дискримінація прав мільйонів українців продовжується та посилюється. Таку думку висловив лідер "Опозиційної платформи – За Життя" Віктор Медведчук, передає 112.ua.

Антиросійська істерія в Україні досягає жахливих масштабів, - Медведчук

Віктор Медведчук - фото: ОПЗЖ

За словами Медведчука, в Україні почали діяти дискримінаційні норми не лише стосовно російськомовних громадян, а й стосовно представників інших національних громад. Тепер кожне друковане ЗМІ, яке виходить іншою мовою, зобов'язане видаватися таким же тиражем і в такому ж обсязі українською. При цьому розміщувати в пресі рекламу будь-якими мовами, крім української, англійської чи мов ЄС – заборонено. Ця норма, зазначає лідер ОПЗЖ, унеможливить випуск ЗМІ російською мовою, а отримання інформації рідною мовою для російськомовних громадян України неможливим.

"Влада забула про те, що обіцяла. Вона викреслила зі свого поля зору російськомовних дітей, які обмежені у праві на здобуття освіти рідною мовою. Російські викреслені із переліку корінних народів. Водночас мовний омбудсмен не те, що не захищає – відправляє" в інші краї "всіх, хто з такою політикою не згоден. Це виключно антидемократична політика", — зазначив Медведчук.

"Відкритим залишається питання про те, коли світова громадськість, яка позиціонує себе як прогресивна, інклюзивна та відкрита до всього, зверне увагу на відверто неконституційні мовні норми в Україні, які несуть у собі антиросійську істерію, ущемляючи у правах мільйони громадян України", — додав опозиційний політик.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ПСУ

17 січня 2022, 13:06

Медведчук специально нагнетает обстановку в Украине? Он хочет, чтобы патриоты начали с ним разборки, а путин пришел на выручку? Он провокатор, который ненавидит Украину и украинцев. Предатель, а предатель должен сидеть в тюрьме.


Новини