Головна Новини Політика внутрішня політика Андрій Єрмак може бути причетним до "бек-офісу" митниці, який контролює тіньові схеми - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Андрій Єрмак може бути причетним до "бек-офісу" митниці, який контролює тіньові схеми - ЗМІ

Прискорити наповнення "каси" "бек-офісу" нібито покликаний Сеяр Куршутов

24 січня 2022, 21:35
Поділіться публікацією:

У ЗМІ з'явилася інформація про те, що за підтримки осіб з Офісу президента було створено "бек-офіс" митниці, куди надходить "кеш" від нелегального імпорту. Про це пише видання UNN.

Андрій Єрмак може бути причетним до "бек-офісу" митниці, який контролює тіньові схеми - ЗМІ

Андрій Єрмак. Фото з відкритих джерел

За даними видання, куратором офісу нібито став голова ОПУ Андрій Єрмак, якому допомагають його заступники. Андрій Смирнов та бізнесмен Сеяр Куршутов.

"В Офісі президента було створено так званий "бек-офіс", який контролює фактично всі схеми на митниці, відповідальним за який був позаштатний помічник Андрія Єрмака Микола Беззубенко. Беззубенко доручили створити та втілити схеми на митниці, які б генерували наповнення "каси" від контрабанди. Проте ті ж джерела зазначили, що не все йшло в роботі Беззубенка гладко, а "каса" наповнювалася дуже слабкими темпами. "Бек-офіс" потребував сильного партнера", — передають журналісти УНН.

У матеріалі, опублікованому виданням УНН, зазначається, що заступник голови ОПУ Андрій Смирнов запропонував посилити митний "бек-офіс" залученням Сеяра Куршутова.

У журналістів є інформація, що минулого року відбулася зустріч Куршутова та голови ОПУ Андрія Єрмака, де Єрмак переконався, що досвідчений бізнесмен може справді вплинути на зростання надходжень від сірого імпорту до каси "бек-офісу".

"Після зазначеної таємної зустрічі Андрій Єрмак провів термінову нараду з низкою керівників Держмитниці, де дав пряму вказівку: тепер взаємодію з митницею від ОПУ здійснюватиме Сеяр Куршутов. Є ще одна цікава деталь: на цій же зустрічі Сеяр Куршутов наполегливо попросив голову Держмитниці у шести регіональних митниць, а замість них призначити "своїх" наближених осіб", — пише УНН.

Видання повідомляє, що, за даними джерел, Куршутов і Беззубенко зараз відповідають за наповнення каси "кешем" від контрабанди особисто перед Андрієм Єрмаком. І навіть СБУ, що підключилася до боротьби з контрабандистами, поки що не змогла вплинути на відверті схеми лідерів контрабандного світу. Не вплинули на діяльність Сеяра Куршутова та санкції РНБО, до списку яких він потрапив навесні 2021 року.

Виходячи з вищевказаного, журналісти видання роблять висновок, що "зараз на українській митниці успішно процвітають старі схеми, що довгий час дуже ефективно працювали за Петра Порошенка та в "Офісі Грановського" і з якими, згідно з заявами чиновників та політиків, з моменту приходу нової влади 2019 року тривала тривала і відчайдушна боротьба".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини