Головна Новини Політика внутрішня політика Активіст оприлюднив офіційні відповіді міністра оборони та начальника ОВ про статус Корбана в обороні Дніпра
commentss НОВИНИ Всі новини

Активіст оприлюднив офіційні відповіді міністра оборони та начальника ОВ про статус Корбана в обороні Дніпра

Про те, що відомий дніпровський бізнесмен є "головою штабу оборони Дніпра та області" у Міноборони, ТрО та ОВА нічого не знають

8 вересня 2022, 14:17 comments1119
Поділіться публікацією:

Геннадій Корбан не займає жодних посад у структурах Міністерства оборони України та Сил територіальної оборони ЗСУ та Дніпропетровської обласної військової адміністрації. Про це йдеться у офіційних відповідях згаданих відомств на депутатське звернення народного депутата Микити Потураєва. Як передає видання "Коментарі", копії документів опублікував у своєму Facebook активіст, голова громадської організації "Антикорупційна платформа "Дніпро без корупції" Денис Розов.

Активіст оприлюднив офіційні відповіді міністра оборони та начальника ОВ про статус Корбана в обороні Дніпра

Геннадій Корбан. Фото: з відкритих джерел

"За наявною обліковою інформацією Корбан Г. О. не працює і не проходить військову службу в апараті Міноборони, а також у військових частинах, установах (організаціях), які безпосередньо підпорядковані оборонному відомству", – йдеться в офіційній відповіді міністра оборони Олексія Резнікова.

Активіст оприлюднив офіційні відповіді міністра оборони та начальника ОВ про статус Корбана в обороні Дніпра - фото 2

"У командуванні Сил ТрО, у свою чергу, наголосили, що для ведення та управління національним опором на Дніпропетровщині створено об'єднаний штаб територіальної оборони, який підпорядковується командувачу оперативного угруповання військ "Дніпро" оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця". Геннадій Корбан до діяльності цього штабу не має відношення, – повідомив керівник штабу – заступник командувача Сил територіальної оборони Збройних сил України бригадний генерал Сергій Собко.

Активіст оприлюднив офіційні відповіді міністра оборони та начальника ОВ про статус Корбана в обороні Дніпра - фото 3

"Інформації щодо зазначених у зверненні питань в обласній військовій адміністрації немає", – йдеться у відповіді керівника Дніпропетровської ОВ Валентина Резніченко. Глава області також нічого не знає про роль Геннадія Корбана у структурі Сил територіальної оборони. У свою чергу, зазначає, що згідно із законом "Про основи національного спротиву" штаб територіальної оборони області очолює керівник ОВА, тобто, власне, сам Валентин Резніченко.

Активіст оприлюднив офіційні відповіді міністра оборони та начальника ОВ про статус Корбана в обороні Дніпра - фото 4

"Відповіді однозначні. Висновки можете зробити самі", – коментує заяви військового командування Денис Розов.

Зазначимо, що сам Геннадій Корбан у своїх останніх інтерв'ю називав себе "главою штабу оборони Дніпра та області". Також мер Дніпра Борис Філатов у відкритому листі до президента Володимира Зеленського з проханням повернути Корбану громадянство назвав бізнесмена головою штабу тероборони Дніпра. Раніше у Силах тероборони ЗСУ вже спростовували причетність Корбана до свого керівництва. Офіційну відповідь надавав керівник регіонального управління ТРО "Схід" Валерій Курач.

Нагадаємо, у липні президент Володимир Зеленський припинив українське громадянство Геннадія Корбана — на підставі наявності у бізнесмена паспортів інших держав. 22 липня Корбану відмовили у в'їзді на територію України через анулювання паспорта. Колишній заступник керівника Дніпропетровської ОДА звернувся до президента, назвавши інцидент "непорозумінням".

На думку політичного експерта Олега Лісного, позбавлення Корбана громадянства могло бути вимогою західних партнерів, які раніше висловлювали занепокоєння через існування в Україні "регіональних олігархічних мереж", у контексті чого згадували про Геннадія Корбана та його неформальний вплив на владу в Дніпрі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини