Головна Новини Політика кабмін Звільнено голову ДСНС: причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Звільнено голову ДСНС: причина

Уряд звільнив голову ДСНС після внутрішньої перевірки, повідомив очільник МВС Клименко

25 серпня 2023, 15:54
Поділіться публікацією:

Кабінет міністрів України ухвалив рішення про звільнення з посади голови Державної служби із надзвичайних ситуацій Сергія Крука, заявив глава МВС Ігор Клименко. Про це повідомляють "Коментарі".

Звільнено голову ДСНС: причина

Сергій Крук

"Виконання обов’язків голови Державної служби з надзвичайних ситуацій покладено на заступника керівника служби Володимира Демчука. Внутрішня перевірка в ДСНС завершена. За її результатами будуть прийняті додаткові кадрові рішення", — написав міністр у своєму телеграм-каналі.

Із листопада 2021 року Крук виконував обов'язки голови ДСНС України, а з лютого 2022 року — очолив ДСНС. Напередодні Клименко анонсував кадрові зміни у ДСНС у результаті перевірок щодо авіакатастрофи у Броварах.

Нагадаємо, що 18 січня 2023 року у житловому кварталі Броварів Київської області, на території дитячого садка "Джерельце" розбився вертоліт ДСНС. На його борту якого перебувало керівництво Міністерства внутрішніх справ. У авіатрощі загинули 14 осіб, зокрема голова МВС Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін і державний секретар МВС Юрій Лубкович, які перебували на борту гвинтокрила. На борту було троє членів екіпажу та 7 пасажирів, всі вони загинули. Поранення отримала 31 людина, серед яких 11 дітей. Серед загиблих та постраждалих були діти й дорослі, які перебували в дитячому садку.

За версією слідства, посадовці ДСНС залучили до перевезення делегації МВС гелікоптер, який перебував на чергуванні для реагування на потенційні надзвичайні ситуації в Києві та області. Повітряне судно не мало дозвільних документів на виконання інших видів польотів. Під час підготовки до польоту командиру екіпажу не повідомили про метеорологічні дані по всьому маршруту запланованого руху, екіпаж не мав відповідних допусків до польотів у складних метеоумовах та необхідних сертифікатів. Через складні погодні умови гелікоптер змушений був виконувати політ на гранично низькій висоті, яка навіть менша, ніж висота будівель на маршруті руху. 

Тим часом, ЗСУ прорвали першу лінію оборони.

Жодної ізоляції Росії немає: у Зеленського зробили несподівану заяву.

А У Путіна відреагували на чутки про причетність до смерті Пригожина



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини