Головна Новини Політика кабмін Журналіст «Наші гроші»: Резніков засвітив свою схему по збереженню маржі
commentss НОВИНИ Всі новини

Журналіст «Наші гроші»: Резніков засвітив свою схему по збереженню маржі

Юрій Ніколов оприлюднив пропозицію Резнікова на продовження контрактів для закупівлі харчів для військових.

14 червня 2023, 12:25 comments1400
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Журналіст-розслідувач Юрія Ніколова з проєкту "Наші гроші" заявив, що міністр оборони України Олексій Резніков "засвітив свою схему по збереженню маржі" на поставках продуктів для військових. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Facebook Юрія Ніколова.

Журналіст «Наші гроші»: Резніков засвітив свою схему по збереженню маржі

Очільник Міноборони Олексій Резніков. Фото з відкритих джерел

Юрій Ніколов вказує, що Резніков 9 червня звернувся до Кабміну з пропозицією продовжити чинні контракти з постачальниками харчів. За словами журналіста, це ті самі контракти, які мали завищенні ціни на продукти, зокрема картоплю по 15 грн, тоді як на тендерах минулого тижня її ціна складала 9,6 грн за кг.

"За збереження цієї маржі Резніков і веде бій. Він хоче пролонгувати старі контракти до того, як тендерники Міноборони винесуть рішення по новим закупівлям", — вважає український журналіст.

Нова пропозиція не містить пункт про обмеження контракту на 90 днів. Тому Ніколов вважає, що таким чином Міноборони зможе продовжувати контракти з постачальниками на невизначений термін.

 Журналіст «Наші гроші»: Резніков засвітив свою схему по збереженню маржі - фото 2

"Міністр сам умисно і усвідомлено створив проблему, щоб всякі інітірєсні фірми постачали солдатам картоплю по 15 гривень, а не по 9. І щоб з цієї маржі і далі будувались готелі в Хорватії…", — заявив Юрій Ніколов.

Засідання уряду з розгляду пропозиції Олексія Резнікова мало відбутись 13 червня, однак у Міноборони вирішили відкликати своє прохання про продовження чинних контрактів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що журналісти виявили "дивні тендери" Міноборони.

Також "Коментарі" писали про очільника Міністерства оборони Олексія Резнікова, який назвав завдання НАТО, яке успішно виконує Україна під час війни з Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини