Головна Новини Політика кабмін Зарплати в Міністерстві агрополітики: заступники отримують більше, ніж міністр
commentss НОВИНИ Всі новини

Зарплати в Міністерстві агрополітики: заступники отримують більше, ніж міністр

Стали відомі зарплати міністра агрополітики Миколи Сольського та його заступників.

9 січня 2024, 09:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Портал "Коментарі" відправив запит до Міністерства аграрної політики та продовольства України на інформацію щодо зарплати міністра та його заступників. Згідно з наданими даними виявилось, що міністр агрополітики Микола Сольський отримує меншу зарплату ніж його заступники.

Зарплати в Міністерстві агрополітики: заступники отримують більше, ніж міністр

Зарплати міністра агрополітики Миколи Сольського та його заступників. Фото з відкритих джерел

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський у 2023 році отримав зарплату 782 тис. гривень або в середньому щомісячно 65,2 тис. гривень з урахуванням сплати податків. В цю суму також входять відрядження на 165,5 тис. гривень, лікарняні — 7,8 тис. гривень та відпустка — 18,3 тис. гривень. У міністра в зарплаті відсутні премії. Найвища зарплата в Миколи Сольського була у грудні – 69,1 тис. гривень.

Перший заступник міністра Тарас Висоцький минулого року отримав загалом у 2023 році 928,5 тис. гривень або в середньому щомісячно 77,3 тис. гривень з урахуванням сплати податків. В цю суму також входять 120 тис. гривень премій, 117,8 тис. гривень надбавки у зв'язку з роботою, що передбачає доступ до державної таємниці та ще 98,5 тис. гривень, як відрядження.

Заступник міністра Віталій Головня минулого року отримав від держави за свою роботу 989 тис. гривень або 82,4 тис. гривень щомісячно з урахуванням сплати податків. З цієї суми Головня у 2023 році отримав премій на загальну суму 104 тис. гривень, відряджень – 177,6 тис. гривень, надбавку за держтаємницю – 104 тис. гривень, а також матеріальну допомоги на оздоровлення 95 тис. гривень та інше.

Заступник міністра Маркіян Дмитрасевич у 2023 році мав зарплату 976,1 тис. гривень або середньомісячну 81,3 тис. гривень з урахуванням сплати податків. Серед усіх заступників у Дмитрасевича найбільша виплата з відрядження майже 277 тис. гривень. Також у Маркіяна Дмитрасевича найвищі відпускні – 79 тис. гривень. Загальна щомісяна премія за рік склала 74,7 тис. гривень, а матеріальна допомога на оздоровлення 94,1 тис. гривень.

Заступниця міністра Людмила Шемелинець отримала минулого року 969 тис. гривень, або 80,8 тис. гривень в середньому за місяць вже зі сплатою податків. В цю суму також потрапили відпускні – 37 тис. гривень, премія – 138,9 тис. гривень, матеріальна допомога на оздоровлення та надбавка за держтаємницю по 95 тис. гривень.

Заступник міністра з питань цифрового розвитку Денис Башлик у 2023 році отримав 986,3 тис. гривень або 82,2 тис. гривень в середньому щомісячно з урахуванням сплати податків. До цієї суми також входить 116,7 тис. гривень премій, 118,8 тис. надбавки за держтаємницю, 95 тис. гривень, як допомога на оздоровлення та 81,2 тис. гривень коштів за відрядження.

Зарплати в Міністерстві аграрної політики та продовольства за 2023 рік після сплати податків:

  • Міністр Микола Сольський — 782 тис. гривень
  • Перший заступник міністра Тарас Висоцький — 928,5 тис. гривень
  • Заступник міністра Віталій Головня — 989 тис. гривень
  • Заступник міністра Маркіян Дмитрасевич – 976,1 тис. гривень
  • Заступниця міністра Людмила Шемелинець – 969 тис. гривень
  • Заступник Міністра з питань цифрового розвитку Денис Башлик – 986,3 тис. гривень

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністр агрополітики Микола Сольський пояснив, завдяки кому став можливий зерновий коридор.

Також "Коментарі" писали про інтерв'ю Сольського, де міністр розповів про посівну, зернову угоду та наслідки війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини