Головна Новини Політика кабмін Вперше в Україні з молотка піде морський порт: Яка ціна на старті
commentss НОВИНИ Всі новини

Вперше в Україні з молотка піде морський порт: Яка ціна на старті

Фонд державного майна підготував приватизацію морського торговельного порту “Усть-Дунайськ”

22 грудня 2022, 16:29 comments1744
Поділіться публікацією:

Фонд держмайна (ФДМ) вперше за часів незалежності виставив на продаж “Усть-Дунайськ” — морський порт України, пишуть "Коментарі".

Вперше в Україні з молотка піде морський порт: Яка ціна на старті

Приватизація морського торговельного порту “Усть-Дунайськ”

Уже 17 січня на Prozorro.Продажі відбудеться приватизаційний аукціон. Стартова ж вартість торгового порту — 60 млн грн.

Порт складається з трьох активів — самого порту у м. Вилкове Одеської області, портопункту “Кілія” в цьому ж місті і бази обслуговування спеціальних суден ліхтеровозів на острові Шабаш. Безпосередньо вантажно-розвантажувальні роботи відбуваються в портопункті Кілія, який розташований на 54 км річки Дунай. Паспортні глибини біля причалу – 3 м, фактичні – 1,5 м.

“Цього року “Усть-Дунайськ” почав відігравати надважливу роль у  світовій продовольчій безпеці. Він одним з перших зумів розпочати роботу після початку повномасштабного вторгнення РФ. У нього великий потенціал для розвитку українського експорту продовольства. Для цього потрібні інвестиції, які може принести приватний бізнес”, — прокоментував Голова Фонду держмайна Рустем Умєров.

З перших днів війни порт був заблокований. Проте вже 1 квітня він відновив роботу і звідти вийшло перше судно. З того часу порт перевалив на експорт 153 000 тонн зерна. Крім того, він обробляє імпортні вантажі, наприклад, сіль, рис. З 1 квітня порт перевалив 58 300 тонн імпортних споживчих товарів. За січень-вересень 2022 року “Усть-Дунайськ” отримав 848 тис. грн чистого прибутку. За січень-листопад він сплатив понад 9 млн грн податків до бюджетів усіх рівнів.

Як писали "Коментарі", частину фортифікаційних споруд у Кам'янці-Подільському віддали в оренду на п'ять років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини