Головна Новини Політика кабмін Віялові відключення електрики: Шмигаль розповів, хто приймає рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Віялові відключення електрики: Шмигаль розповів, хто приймає рішення

Глава уряду Денис Шмигаль запевняє, що в країні достатньо газу та вугілля

21 грудня 2021, 08:15
Поділіться публікацією:

Глава уряду Денис Шмигаль назвав віялові відключення складним державним механізмом. І керує віяловими відключеннями оператор "Укренерго". Як передає портал "Коментарі", про це прем’єр-міністр розповів в ефірі програми "Свобода слова на ICTV".

Віялові відключення електрики: Шмигаль розповів, хто приймає рішення

Денис Шмыгаль. Фото: Кабінет міністрів України

Денис Шмигаль пояснив, що рішення про відключення електроенергії приймається, коли є один із двох варіантів – дефіцит чи надлишок потужності. Тоді приймається рішення і оператор про таке рішення публічно сповіщає людей. Визначаються області, де на деякий час відключатимуть електроенергію. Шмигаль уточнив, що відключати можуть не всі регіони, а певні області чи навіть райони в областях.

Глава уряду наголосив, що Кабмін не має планів щодо відключення регіонів від електроенергії, а ті відключення, про які пишуть у соцмережах, пов'язані з ремонтними роботами. Для прикладу Денис Шмигаль назвав недавнє погіршення погодних умов, коли в низці областей пройшов крижаний дощ, знеструмивши цілі населені пункти від електроенергії. Ремонтникам довелося відключати електроенергію, щоби провести ремонтні роботи, після чого подачу електроенергії було відновлено. У ряді населених пунктів люди сиділи без електрики 2 години, а в деяких областях майже доба. Обленерго проводять такі роботи.

Прем'єр-міністр заспокоїв, що в країні немає проблем із запасами газу та вугілля, тому про зрив опалювального сезону серед зими говорити неправильно.

Читайте також на порталі "Коментарі" — колишній міністр інфраструктури Володимир Омелян вважає, що віялові відключення електрики у низці регіонів України розпочнуться з настанням морозів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини