Головна Новини Політика кабмін Вітренко – з речами на вихід чи ще ні: Шмигаль розповів, чи планує звільняти голову Нафтогазу
commentss НОВИНИ Всі новини

Вітренко – з речами на вихід чи ще ні: Шмигаль розповів, чи планує звільняти голову Нафтогазу

Кабмін поки не планує звільняти голову "Нафтогазу" Вітренко

15 вересня 2022, 16:40
Поділіться публікацією:

Уряд поки не планує звільняти голову правління "Нафтогазу" Юрія Вітренко. Як повідомляє портал "Коментарі", про це на прес-конференції заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, пише "Forbes Україна".

Вітренко – з речами на вихід чи ще ні: Шмигаль розповів, чи планує звільняти голову Нафтогазу

Юрій Вітренко Фото: Экономічна правда

Денис Шмигаль зазначив, що поки що в уряді не стоїть питання про звільнення голови "Нафтогазу". Дискусії з цього приводу також не ведуться.

При цьому глава уряду визнав, що влітку між Кабміном та "Нафтогазом" були деякі розбіжності та моменти, які доводилося обговорювати, але наразі їх немає. Здебільшого занепокоєння Кабміну викликали питання щодо обсягів накопичення газу та управління боргом держкомпанії.

Шмигаль пояснив, тепер Україна отримала чіткі гарантії від західних партнерів, що український народ зможе розраховувати на постачання газу у четвертому кварталі цього року та у першому кварталі наступного року.

"Це дозволило нам знизити поріг накопичення з 19 млрд. до 15 млрд. кубометрів газу на 1 жовтня", — додав Шмигаль.

Через низку скандалів у "Нафтогазі" вже давно в Кабміні час від часу порушують питання щодо відставки Вітренко з посади голови "Нафтогазу". Але зараз, мабуть, є компромісне рішення і на Банковій не педалюватиме це питання.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Зеленського висміяли невизнання росіянами своїх паспортів, виданих до ОРДЛО. Жителів ОРДЛО росіяни знову обдурили.                                                                                                                                                                                          

Раніше видання "Коментарі" інформувало – у ВПС Британії озвучили оптимістичний прогноз швидкого завершення війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини