Головна Новини Політика кабмін Вихідні у березні 2022: на українців очікує довгий вікенд
commentss НОВИНИ Всі новини

Вихідні у березні 2022: на українців очікує довгий вікенд

У березні українці відпочиватимуть довше, ніж зазвичай

21 лютого 2022, 13:21
Поділіться публікацією:

Через святкування у 2022 році 8 березня — Міжнародного жіночого дня — на українців чекатимуть довгі вихідні, які доведеться майже одразу відпрацьовувати. Відповідно до розпорядження Кабміну від 26 серпня 2021 р. № 1004-р, підприємтвам рекомендують перенести робочий день з понеділка 7 березня на суботу 12 березня. 

Вихідні у березні 2022: на українців очікує довгий вікенд

Відпочинок - фото з відкритих джерел

Згідно з інформацією, опублікованою в розпорядженні Кабміну, українці відпочиватимуть з 5 по 8 березня, а субота, 12 березня, стане робочим днем.

Також відповідно до розпорядження через святкування Дня Конституції України 28 червня у понеділок, 27 червня, буде вихідний, натомість субота, 2 липня, стане робочим днем.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Міністерство освіти і науки рекомендує провести весняні канікули в школах, що триватимуть один тиждень, в кінці березня. Планується, що учні зможуть відпочити від навчання з 28 березня до 4 квітня. У квітні додатковим вихідним буде понеділок 25 квітня, адже в неділю, 24 квітня, Україна святкуватиме Великдень. Таким чином в квітні вихідних буде 10, в березні — 9. Планується, що навчальний рік завершиться 31 травня, хоча, з огляду на тривале дистанційне навчання, навчальний рік можуть подовжити. Міністерство лише надає рекомендації школам, тому графіки канікул та навчання в кожній школі можуть відрізнятися.

Також "Коментарі" писали, що у 2022 році пробна зовнішня незалежна оцінка з української мови, української мови та літератури відбудеться 19 березня, з інших предметів – 26 березня. Результати тестування з української мови, української мови та літератури будуть оприлюднені на інформаційних сторінках учасників 25 березня, з інших предметів – 1 квітня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини