Головна Новини Політика кабмін В Уряді змінили механізм виплат переселенцям
commentss НОВИНИ Всі новини

В Уряді змінили механізм виплат переселенцям

Удосконалено механізм виплати державної допомоги евакуйованим із небезпечних регіонів

18 квітня 2023, 21:49 comments2527
Поділіться публікацією:

Сьогодні Уряд підтримав зміни до постанови Кабінету Міністрів України № 1195, спрямовані на вдосконалення механізму виплат особам, котрі евакуюються з небезпечних територій. Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, пишуть "Коментарі".

В Уряді змінили механізм виплат переселенцям

Переселенці тепер отримуватимуть виплати за іншим механізмом

Гарантовані грошові виплати зможуть отримувати як люди, які виїжджають евакуаційними потягами, так і ті, хто виїжджають спеціальними евакуаційними автобусами.

Повідомляти про евакуацію слід завчасно до органів місцевої влади. Щоб вони змогли передати обласній військовій адміністрації списки та категорії осіб, які евакуюються. Люди гарантовано отримають одноразову фінансову допомогу у розмірі 2 тис. гривень на дорослого і 3 тис. гривень на дітей віком до 18 років та осіб з інвалідністю.

При отриманні коштів обов’язково необхідно пред’явити документ, що посвідчує особу, ідентифікаційний код, свідоцтво про народження дитини, для осіб з інвалідністю — відповідний стверджувальний документ. Щоб уникнути дублювання виплат або зловживань, Укрпошта розробляє програму верифікації осіб, які евакуюються.

Нагадаємо, "Коментарі" писали у чому проблема повернення виплат у 30 тис. грн військовослужбовцям. 10 квітня, у Верховній Раді прийняли рішення повернути виплати військовим у розмірі 30 тисяч гривень. Дане питання набрало розголосу та дискусій, проте, воно є досить неоднозначним.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що Верховна Рада збільшила бюджет витрат на понад 500 млрд гривень. Більшість грошей спрямованні на сектор безпеки та оборони, включно з зарплатами військових.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини