Головна Новини Політика кабмін В Уряді визначилися коли піднімуть тарифи на електроенергію
commentss НОВИНИ Всі новини

В Уряді визначилися коли піднімуть тарифи на електроенергію

Рятує від здорожчання світла поки опалювальний сезон

24 березня 2023, 21:31
Поділіться публікацією:

Уряд подовжив спеціальний період із пільговими цінами на електроенергію до кінця квітня, пишуть "Коментарі". Таке рішення оприлюднив 24 березня 2023 року Департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України.

В Уряді визначилися коли піднімуть тарифи на електроенергію

Для українців підвищення тарифів на електроенергію з 1 квітня не буде

Кабмін України продовжив до завершення осінньо-зимового періоду дію постанови "Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов'язків на учасників ринку електричної енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії", якою були встановлені тарифи на електроенергію для населення.

Відтак, тарифи на електроенергію для побутових споживачів зберігаються на рівні 1,44 грн/кВт год  — для домогосподарств, які споживають до 250 кВт год на місяць, та 1,68 грн/ кВт год,  якщо місячний обсяг споживання становить понад 250 кВт год.

Як писали "Коментарі", очікуване підвищення тарифів водоканалів набуло своїх обрисів. Як і було обіцяно НКРЕКП, на нас очікує дворазове підвищення тарифів на послуги водоканалів. З 1 квітня та 1 липня. У середньому тарифи зростуть на 10% із 1 квітня та на 10% із 1 липня.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що в Уряді переписали правила індексації пенсій та умови нарахування працюючим пенсіонерам. З 1 квітня 2023 року пенсіонерам, що працюють, збільшуючи свій страховий стаж, перерахують розмір виплат. Нові зміни носитимуть індивідуальний характер: виплати передбачатимуть кілька параметрів. У Міністерстві зазначили, що для працюючих пенсіонерів йдеться про: набутий стаж та розмір офіційної зарплати. Індексацію ж проведуть автоматично.

Читайте також на сайті "Коментарі" — економічний прогноз для України: які кроки чекають від влади – чи є шанс уникнути регулярного зростання тарифів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини