Головна Новини Політика кабмін В Україні продовжать адаптивний карантин
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні продовжать адаптивний карантин

Адаптивний карантин триватиме до 31 серпня

22 липня 2020, 14:01 comments1592
Поділіться публікацією:








У середу, 22 липня, під час засідання Кабінету міністрів України було прийнято рішення внести до порядку денного рішення про продовження адаптивного карантину до 31 серпня. Про це оголосив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

В Україні продовжать адаптивний карантин

За словами Шмигаля, адаптивний карантин довів свою ефективність у боротьбі з епідемією коронавіруса.

Як раніше повідомляли "Коментарі", ВООЗ закликає посилити карантин в Україні.

Обмеження повинні бути набагато жорсткіше в тих регіонах, де нині фіксують найбільше нових випадків коронавіруса, вважає керівник представництва ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт.

На національному рівні до ослаблення карантинних обмежень Україна вже готова, впевнений голова представництва ВООЗ. Але знімати їх повсюдно — не можна.

"Я подивився статистику. Половина всіх випадків сконцентрована в таких районах, як Львівська область, Львів, Закарпаття, Чернівці, Рівне. Виходить, що на національному рівні послабити карантин слід. У той же час, в таких регіонах обмежувальні заходи необхідно, навпаки, посилити", — говорить Хабіхт.

Адаптивний карантин — саме те, що зараз потрібно Україні, впевнені у ВООЗ. Посилення карантину на місцевому рівні допоможе зупинити настільки інтенсивне поява нових випадків COVID-19.

Але навіть там, де випадків інфікування не так багато, після ослаблення карантину не можна пускати ситуацію на самоплив.

"Адже ми вже бачили досвід інших країн, коли ситуація виходила з-під контролю, і доводилося повертатися до більш суворих обмежень", — пояснив представник ВООЗ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини