Головна Новини Політика кабмін В Україні готові до перепису населення: у Кабміні озвучили деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні готові до перепису населення: у Кабміні озвучили деталі

Міністр Федоров заявив про готовність до перепису населення

12 жовтня 2023, 16:15
Поділіться публікацією:

В Україні все готово до того, щоб провести перепис населення із застосуванням різних сучасних цифрових засобів для верифікації та формування реєстрів. Такий механізм дозволить мінімізувати дублювання інформації державними органами під час збирання даних. Як передає портал "Коментарі", про це під час виступу на Kyiv International Economic Forum розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

В Україні готові до перепису населення: у Кабміні озвучили деталі

Перепис населення. Фото: з відкритих джерел

Міністр зазначив, що перепис населення в Україні міг пройти вже цього року. Цю роботу уряд готувався провести разом із компанією Apple. За допомогою сучасних технологій всю роботу можна було б провести дуже оперативно.

Федоров нагадав, що нещодавно Верховна Рада ухвалила закон, який дозволив проводити "нульовий етап" перепису.

"По суті, це такий цифровий перший крок, коли ми верифікуємо в реєстрах інформацію. Реєстровий перепис. І вже розуміємо кількість людей, певну структуру тощо у різних розрізах", — розповів міністр.

Він додав, що сьогодні "у нас є чітке розуміння", як проводити сучасний перепис населення. Йдеться не про звичний багатьом стандартний механізм, коли люди ходять по квартирах і проводять перепис. Всю роботу має зробити комп'ютер. Тобто людина має внести свої дані в Дію всього в кілька кліків.

"Тому ми готові до перепису населення. Але ми вже зараз робимо певні етапи регістрового перепису, коли верифікується інформація у реєстрах та з'являється якісна інформація", — заявив Федоров.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Міжнародний валютний фонд прогнозує поступове повернення біженців до України вже 2024 року. Але повернуться із-за кордону далеко не всі. Отже, навіть за найоптимістичнішого прогнозу населення України не зможе досягти того рівня, що було до повномасштабного російського вторгнення.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

читач

12 жовтня 2023, 15:38

Ексклюзив! Перепис населення під час війни.


Новини