Головна Новини Політика кабмін Усиновлення українських сиріт іноземцями: Кабмін врегулює дотримання прав дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Усиновлення українських сиріт іноземцями: Кабмін врегулює дотримання прав дітей

Україна приєднається до Конвенції про захист прав дитини та співробітництво з питань міждержавного усиновлення

26 серпня 2020, 15:34
Поділіться публікацією:

Усиновлення українських сиріт іноземцями: Кабмін врегулює дотримання прав дітей

Сьогодні на засіданні уряду було прийнято рішення про приєднання України до Конвенції про захист дітей та співробітництво з питань міждержавного усиновлення. Про це на своєму телеграм-каналі розповів народний депутат Олексій Гончаренко.

За словами політика, така ініціатива послужить подальшому врегулюванню процедури усиновлення та удочеріння дітей з українських будинків-інтернатів іноземними сім'ями, а також виведе ступінь захисту прав дітей на рівень міжнародного.


Своєю чергою, міністр соціальної політики Марина Лазебна зазначила, що новий законопроект дозволить залучити міждержавні організації з усиновлення дітей, які акредитовані в Україні, що також знизить ймовірність неблагополучного результату реєстрації дитини в нову сім'ю за межами країни.

"Ми визначаємо, що виїзд на постійне проживання за межі України дитини, яка усиновлюється іноземцем, може бути тільки після вступу в законну силу рішення суду про її усиновлення і в супроводі усиновителя. Також ми вдосконалюємо механізм нагляду за дітьми, які усиновлені іноземцями, і уточнюємо перелік документів, які додаються іноземцями до заяви про усиновлення дитини. Також визначаємо, що переважне право на міждержавне усиновлення дитини, яка є громадянином України, — для громадян держав, з якими в України укладено міжнародний договір про співробітництво з питань усиновлення ", — зазначила міністр.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські соціальні служби шукають патронажні сім'ї для виховання дітей, які тимчасово перебувають у важких умовах або позбавлені батьківського піклування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини