Головна Новини Політика кабмін Уряд затвердив проект держбюджету на 2024 рік: головні акценти
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд затвердив проект держбюджету на 2024 рік: головні акценти

Проект держбюджету на 2024 рік з дворазовим підвищенням "мінімалки" та безперечним пріоритетом №1 - безпека та оборона

15 вересня 2023, 14:00
Поділіться публікацією:

Кабінет Міністрів на засіданні 15 вересня затвердив проект держбюджету на 2024 рік. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Уряд затвердив проект держбюджету на 2024 рік: головні акценти

Кабмін. Фото: з відкритих джерел

Прем'єр зупинився на головних показниках бюджету: доходи: 1,746 трлн грн (загальний фонд 1,54 трлн грн); витрати: 3,308 трлн грн (загальний фонд 3,1 трлн грн); дефіцит: 1,531 трлн грн.

"Ключовий акцент цього проекту – оборона та безпека нашої країни. Направляємо понад половину всіх ресурсів бюджету – 1,685 трлн грн. Сума на 113 млрд грн більша, ніж цього року. Буде ще більше зброї та техніки. Більше дронів, боєприпасів, ракет", – зазначив голова уряду.

За його словами, на другому місці знаходиться соціальна сфера з витратами 469 млрд грн, що на 25 млрд грн більше, ніж цього року.

Третій пріоритет – медицина та освіта. На сектор освіти виділяють 179 млрд грн (23 млрд грн). На медицину — 202 млрд грн (24 млрд грн).

Далі йде підтримка ветеранів. Витрати збільшилися вдвічі – з 6,8 млрд. грн. у 2023 році до 14,3 млрд. грн. у наступному.

"П'ятий пріоритет – це відновлення нашої економіки. Жодного підвищення податків не передбачається. Уряд продовжує програми пільгового кредитування, програму безповоротних грантів "єРобота", підтримку українських стартапів. Також запускаємо нові програми для індустріальних парків, для реалізації інвестиційних проектів, для підтримки українського виробника" – додав Шмигаль.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому вступ до ЄС коштуватиме нам дуже дорого – яка причина ембарго на зерно з України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини