Головна Новини Політика кабмін Українців чекає перерахунок пенсій у квітні: кого це торкнеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Українців чекає перерахунок пенсій у квітні: кого це торкнеться

Наразі середній розмір пенсії в Україні становить 5200 гривень.

28 березня 2023, 17:18
Поділіться публікацією:

У квітні буде здійснено автоматичний перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів з урахуванням збільшеного трудового стажу. Таке підвищення торкнеться близько 600 тисяч співвітчизників. Як передає видання "Коментарі", про це у телеграм повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Українців чекає перерахунок пенсій у квітні: кого це торкнеться

Пенсії. Фото: з відкритих джерел

"Незважаючи на складну економічну ситуацію, уряд провів уже другу індексацію пенсійних виплат під час повномасштабної війни. Станом на сьогодні всі пенсії за березень повністю виплачені", — зазначив глава уряду.

За словами Дениса Шмигаля, у березні пенсії зросли майже на 20%. Індексація торкнулася 10,5 мільйонів українських пенсіонерів. У середньому розмір підвищення становив близько 600 гривень. Наразі середній розмір пенсії в Україні становить 5200 гривень. Також було здійснено підвищення виплат військовим пенсіонерам та ліквідаторам аварії на ЧАЕС. Середній розмір підвищення цих категорій пенсіонерів перевищив тисячу гривень.

"Тепер у квітні буде здійснено автоматичний перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів, з урахуванням збільшеного трудового стажу. Таке підвищення торкнеться близько 600 тисяч українців. Додаткові доплати за віком, запровадження яких свого часу ініціював президент України Володимир Зеленський, також залишаються чинними", — сказав прем'єр-міністр.

За словами глави уряду, громадяни пенсійного віку потребують особливої підтримки під час війни. Тому владі вдалося знайти ресурси, проіндексували пенсії, продовжити доплати, надати субсидії та пільги. Шмигаль подякував міжнародним партнерам, завдяки яким Україна може повною мірою та своєчасно профінансувати всі критичні витрати бюджету. Також прем'єр подякував бізнесу та всім платникам податків і пояснив, що всі кошти спрямовуються на українську армію та безпеку.

Нещодавно уряд України ухвалив постанову про індексацію пенсійних та страхових виплат. Перерахунки провадяться Пенсійним фондом без додаткових звернень пенсіонерів, за матеріалами пенсійних справ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в українців можуть урізати 50% пенсії : кого це торкнеться.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини