Головна Новини Політика кабмін Україна запускає власне виробництво БпЛА
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна запускає власне виробництво БпЛА

Рішення, яке пришвидшить перемогу та розвине ринок БпЛА в Україні

24 березня 2023, 19:21
Поділіться публікацією:

Кабінет міністрів України ухвалив постанову, яка спонукає прискорення виробництво та постачання вітчизняних дронів на фронт, і створить умови для стрімкого розвитку українського мілтек, пишуть "Коментарі" за інформацією віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

Україна запускає власне виробництво БпЛА

Уряд дав старт масовому виробництву дронів

"Неодмінним складником перемоги завжди були сміливі економічні та політичні рішення. Перша та Друга світова, В’єтнам чи Афганістан — крім подій на полі бою, у цих війнах також були вирішальними дії урядів, які створювали преференції та умови для розвитку оборонної галузі, диверсифікували економіку та переводили її на "військові рейки" — коментує Федоров.

За його словами, сьогодні ухвалено дійсно історичну постанову для перемоги, яка значно прискорить створення та постачання вітчизняних дронів на фронт, і головне — створить умови для стрімкого розвитку українського мілтек.

"У межах Координаційного штабу з виготовлення дронів комплексно попрацювали з усіма українськими виробниками БпЛА. Зібрали їхні болі та блокери і системно рухаємося у розв'язанні питань. Разом з Міноборони, Мінекономіки, Мінстратегпром та ДССЗЗІ", — пояснює високопосадовець.

І переконує, що це рішення дозволить виробникам БпЛА активніше розвиватися, масштабуватися, реінвестувати прибуток, конкурувати з іноземними компаніями. Замість витрачання місяців на непотрібну паперову та бюрократичну роботу — пришвидшений допуск БпЛА до експлуатації, їх закупка та постачання на фронт.

Як писали "Коментарі", коли українські БпЛА стануть цілодобовим жахом для Кремля.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що Росія спробує наступати знов. Попри все, наступального ресурсу РФ вистачить не більше ніж на тиждень.

Читайте також на сайті "Коментарі" – "атака тисяч дронів": рашисти зі страхом чекають українського наступу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Алексанр

27 березня 2023, 13:11

Але, президент! А как же ремонт и строительство дорог? Или решил, хоть здесь откусить?


Новини