Головна Новини Політика кабмін Україна отримала грант на $2млрд від США з фонду Світового банку: на що спрямують кошти
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримала грант на $2млрд від США з фонду Світового банку: на що спрямують кошти

До Державного бюджету України надійшли грантові кошти у розмірі двох мільярдів доларів Цільового фонду Світового банку.

21 грудня 2022, 10:34
Поділіться публікацією:

Кошти надані Сполученими Штатами Америки через Цільовий фонд Світового банку у межах проекту "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні".

Україна отримала грант на $2млрд від США з фонду Світового банку: на що спрямують кошти

Фото: https://pixabay.com/


Загальний розмір гранту — чотири з половиною мільярди “зелених”, це — другий транш. Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів України. 


Згідно з повідомленням, грантові кошти спрямують на забезпечення пенсійних виплат та заробітних плат працівникам цивільного захисту, а також на оплату медичних послуг за програмою медичних гарантій.

У відомстві наголосили на значенні грантової або безповоротної підтримки України з боку Вашингтона. 


"З перших днів злочинного вторгнення рф в Україну, Сполучені Штати підтримують нас на всіх можливих напрямах, в тому числі надаючи фінансову допомогу для держбюджету у формі грантів. Така допомога є надзвичайно важливою, адже не тільки дозволяє зберегти можливість вчасно і в повному обсязі здійснювати пріоритетні соціальні платежі, а ще й не збільшує подальше боргове навантаження на держбюджет", — зазначив Міністр фінансів України Сергій Марченко. 


Як відомо, з 24 лютого, з початку повномасштабного вторгнення рф, Україна отримала від Сполучених Штатів Америки вже 12 мільярдів доларів у формі грантів. Таким чином, Сполучені Штати Америки є найбільшим донором прямої бюджетної допомоги серед усіх країн-партнерів за підсумками року, що минає. 

“Коментарі” також писали, що Рада директорів Міжнародної фінансової корпорації (IFC), яка входить в структуру Світового банку, підтримала програму фінансування українського бізнесу на 2 млрд доларів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини