Головна Новини Політика кабмін Шмигаль зробив важливу заяву про опалювальний сезон в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль зробив важливу заяву про опалювальний сезон в Україні

Ціни підвищувати не будуть

24 вересня 2021, 12:15
Поділіться публікацією:

Україна готова до опалювального сезону, а тарифи не зростатимуть. Про це пише видання "Інтерфакс-Україна" посилаючись на промову прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля під час години запитань до Уряду у Верховній Раді.

Шмигаль зробив важливу заяву про опалювальний сезон в Україні

Денис Шмигаль, фото ТСН

За його словами, технічна готовність регіонів до запуску опалення становить 90%. Запаси газу в українських сховищах перевищують 18,5 млрд кубометрів. І вони збільшуватимуться. Уряд також проконтролює, аби ціни для населення не зростали. 

"Ціна на газ для підприємств теплокомуненерго не зростатиме і залишиться на такому самому рівні (приблизно 7,4 грн/куб. м), що дасть змогу не підвищувати тарифи на опалення та гарячу воду, а тарифи на електроенергію з 1 жовтня будуть знижені для більшості громадян, для інших залишаться незмінними", — сказав Шмигаль.

З іншого боку, прем'єр Шмигаль вважає, що до сьогоднішніх цін на газ, призвела енергетична війна, яку розв'язав "Газпром" аби ввести в експлуатацію "Північний Потік-2". 

"Те що ми бачимо з цінами на газ на европейських біржах — це енергетична війна, яку "Газпром" розв'язав для шантажу і введення в експлуатацію "Північного Потоку-2". Це очевидний факт, який підтверджується і зменшенням експорту з боку російського монополіста порівняно з минулими роками, і відмовою від бронювання додаткових потужностей української газотранспортної системи", — сказав Денис Шмигаль. 

Раніше портал "Коментарі" аналізував, що призвело до підвищення цін на газ. Західні партнери нав'язали Україні перехід на ринкові ціни газу, щоб добити залишки української промисловості. Такою думкою поділився політолог Олександр Лазарєв. Вартість енергоресурсів в конкретній країні відбивається на рівні та якості життя кожного її жителя, зазначив експерт. Рекордне подорожчання газу для України призведе до того, що в країні пропорційно зросте вартість всіх товарів, виготовлення яких вимагає використання блакитного палива.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини