Головна Новини Політика кабмін У січні в Україні може бути 25 тисяч хворих COVID-19 на добу - Шмигаль
commentss НОВИНИ Всі новини

У січні в Україні може бути 25 тисяч хворих COVID-19 на добу - Шмигаль

За словами прем'єр-міністра, медична система зможе витримати навіть при 32 тисячах хворих

10 грудня 2020, 09:56
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль дав прогнози з приводу ситуації з поширенням коронавірусного захворювання в країні в наступному році.

У січні в Україні може бути 25 тисяч хворих COVID-19 на добу - Шмигаль

ФОТО: З відкритих джерел

За словами голови уряду, в січні 2021 року, в Україні буде фіксуватися до 25 тисяч випадків інфікування COVID-19 на добу:

"Попередньо розрахунки, які ми бачимо, на першу декаду січня прогнозують десь в районі 20-25 тисяч хворих на день", — розповів Денис Шмигаль.

Чиновник також зазначив, що навіть при 32 тисячах хворих в день, медична система України зможе витримати, за умови якщо держава буде збільшувати кількість ліжок з киснем. Однак Денис Шмигаль пов'язує можливий колапс системи зі станом лікарів і медичного персоналу:

"Лікарі живі люди, вони змучуються, вони хворіють, вони також вимагають якогось періоду відпочинку. І це, власне, може стати тим лімітом, який може привести до того, що медична система не витримає", — продовжив прем'єр-міністр.

Нагадаємо, що станом на 10 грудня в Україні зафіксовано 13 371 новий випадок коронавірусного захворювання COVID-19, а також відзначено рекордну кількість госпіталізованих пацієнтів — 2 993.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що вчора на черговому засіданні Кабінету міністрів, уряд прийняв рішення посилити карантин в Україні з 8 по 24 січня. За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, громадський транспорт не припинятиме роботу, тому що він є "життєво необхідністю" для громадян України. Також в період посиленого карантину будуть працювати продуктові магазини, аптеки, банки, поштові оператори та готелі.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини