Головна Новини Політика кабмін У МВС хочуть ввести відповідальність за використання записів з камер зовнішнього спостереження в особистих цілях
commentss НОВИНИ Всі новини

У МВС хочуть ввести відповідальність за використання записів з камер зовнішнього спостереження в особистих цілях

Заступник глави МВС Антон Геращенко вважає, що відсутність покарання за використання даних з вуличних відеокамер з метою дискредитації ставить під загрозу приватне життя громадян

7 липня 2020, 17:53
Поділіться публікацією:

Міністерство внутрішніх справ навмисно запропонувати парламенту законопроект, який внесе поправки в Кримінальний кодекс і передбачить відповідальність за неправомірне використання записів з камер зовнішнього спостереження. Про це заступник глави МВС Антон Геращенко розповів під час брифінгу, присвяченого темі інновацій техніки безпеки населення.

У МВС хочуть ввести відповідальність за використання записів з камер зовнішнього спостереження в особистих цілях

Так, за його словами, даний законопроект розробляється не тільки в Міністерстві, але і спільно з активістами і народними депутатами.

"Ми розробляємо проект, який умовно називається закон про безпечне Україні, яким пропонується встановити відповідальність за незаконне використання інформації, зібраної з камер спостереження... Щоб громадяни знали, що ця інформація буде використовуватися виключно в цілях безпеки, а не компрометирования кого-небудь", — зазначив Геращенко.

Міністр зазначив, що відсутність на сьогодні такої статті в законі, дає можливість для прецеденту в порушенні особистих прав і свобод приватних осіб. Як приклад, Геращенко розповів про чоловіків, які стежать за переміщенням своїх дружин, керуючись почуттям ревнощів.

"На жаль, за незаконну передачу таких матеріалів немає відповідальності, і це неправильно", — підкреслив чиновник.

" target="_blank">

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" передавав, за якими критеріями відбирають співробітників в Нацполицию.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини