Головна Новини Політика кабмін У межах «єОселя» видано перший мільярд: хто оформив найбільше кредитів
commentss НОВИНИ Всі новини

У межах «єОселя» видано перший мільярд: хто оформив найбільше кредитів

За програмою доступної іпотеки «єОселя» вже видано 784 кредити на загальну суму понад 1 млрд гривень.

1 лютого 2023, 10:05
Поділіться публікацією:

Іпотечний кредит під 3% можуть оформити військові, правоохоронці, педагоги, медики та науковці. Інтерес до програми "єОселя" зростає, запевняє перший віцепремʼєр-міністр — Міністр економіки України Юлія Свириденко, пишуть "Коментарі".

У межах «єОселя» видано перший мільярд: хто оформив найбільше кредитів

Фото: pixabay.com


"Ми стежимо за динамікою програми і бачимо, що загальний попит на "єОселю" продовжує зростати – видано перший мільярд гривень кредитних коштів позичальникам, серед яких найбільше наших захисників та захисниць – військовослужбовців ЗСУ", — прокоментувала Юлія Свириденко.


Програма діє майже по всій території України, за виключенням тимчасово окупованих територій та зони ведення бойових дій. Так, наразі найбільш активно програмою скористалися у Київській області – там оформили позики на 183 квартири, Києві – на 87 квартир, Волинській – на 82, у Рівненській – на 59 та у Чернігівській областях – на 54 квартири.


Заявку на участь у програмі можна подати у додатку "Дія", цією опцією скористалися понад 11 тисяч громадян, а майже 25 тисяч українців станом на 21 грудня 2022 року оформили позику через портал. 


"Наразі вже придбали нове житло військовослужбовці ЗСУ за контрактом та правоохоронці – 653 квартири, 69 квартир придбали медики, 52 квартири – педагоги і 10 квартир – науковці", — додала Свириденко.


Разом з тим, продовжила топ-посадовиця, в уряді працюють над тим, щоб розширити категорії громадян, які зможуть скористатися програмою на загальних умовах вже у 2023 році. Як зауважила Свириденко, наявні кошти програми вже повністю розподілені між банками-учасниками. Тож у лютому іпотечні кредити у межах програми отримуватимуть клієнти, які вже мають фінальні кредитні рішення банків та надали повний пакет документів для оформлення позики. 


Як відомо, програма доступної іпотеки "єОселя" розроблялася ще до війни, вона стартувала у жовтні минулого року й була модифікована під потреби воєнного часу. З початку 2023 року стати її учасником можуть всі українці, які захочуть взяти кредит на придбання житла під 7% річних.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини