Головна Новини Політика кабмін У Кабміні спрогнозували, коли можна буде вільно подорожувати в країни ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кабміні спрогнозували, коли можна буде вільно подорожувати в країни ЄС

Активний діалог про відкриття кордонів ЄС для українців почнеться лише у вересні

29 липня 2020, 11:01
Поділіться публікацією:

Повноцінне відновлення подорожей до Європи відновиться, коли знизяться показники захворюваності коронавірусом. Про вільний в'їзд в країни Шенгенської зони можна буде говорити не раніше осені. Про це заявила віце-прем'єр з питань євроінтеграції Ольга Стефанишина в інтерв'ю "Сегодня".

У Кабміні спрогнозували, коли можна буде вільно подорожувати в країни ЄС

За її словами, відновлення повноцінних подорожей в ЄС не залежить від політичних домовленостей, це виключно епідеміологічний питання.

Стефанишина нагадала, що, згідно з рекомендаціями Єврокомісії, кожна країна ЄС може приймати рішення про зняття заборони на в'їзд самостійно.

Віце-прем'єр також зазначила, що політика ЄС щодо обмежень на в'їзд громадян з третіх країн стосується не тільки України.

"Обмеження, пов'язані з коронавірусом, і безвиз — це різні питання. Безвиз — це політичне рішення, і до нього питань немає. Безвиз нікуди не зникне. Думаю, з вересня можна буде говорити про більш активному діалозі, оскільки весь світ в очікуванні потенційної другої хвилі сплеску коронавіруса. Тому полегшення очікуються орієнтовно восени", — уклала Стефанишина.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що з 1 серпня Україна змінить підхід до віднесення інших країн в червону або зелену зони у зв'язку з епідемією COVID-19 і стане оновлювати списки раз в тиждень



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини