Головна Новини Політика кабмін У Кабміні скептично оцінили передачу Україні доходів від заморожених активів РФ: що не так
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кабміні скептично оцінили передачу Україні доходів від заморожених активів РФ: що не так

В уряді звернули увагу, що щорічно Україні даватимуть по 3 мільярди євро, коли потреби вимірюються сотнями мільярдів

11 травня 2024, 15:17
Поділіться публікацією:

Євросоюз дав добро на те, щоб щороку передавати Україні 3 мільярди євро доходів від заморожених активів Росії на закупівлю зброї. Але це "майже ніщо" порівняно з потребами України. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "Politico" зробив міністр юстиції України Денис Малюська.

У Кабміні скептично оцінили передачу Україні доходів від заморожених активів РФ: що не так

Гроші. Фото: з відкритих джерел

"Якщо ми говоримо про потреби України та потреби війни, військової та невоєнної, 3 мільярди євро — це насправді майже ніщо — нам потрібні сотні мільярдів, щоб виграти війну", — зазначив Денис Малюська.

Водночас міністр вважає, що рішення про передачу Україні доходів від російських активів є "хорошим першим кроком".

За словами Дениса Малюськи, український уряд справді хотів би отримати повну конфіскацію російських активів і справді все ще сподівається, що це законно, і це єдиний підхід, який буде вирішальним у питанні закінчення війни з Росією.

Читайте також на порталі "Коментарі" — три країни ЄС проти купівлі боєприпасів України за рахунок заморожених активів РФ.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Росія перетворюється на Іран: ЗМІ дізналися, що створило нові проблеми для Путіна.

Раніше "Коментарі" інформували – останні новини з санкційного фронту обнадіюють. Турецькі банки почали згортати співпрацю із росіянами. Санкції США проти банків, які фінансують торгівлю товарами для війни РФ проти України, значно ускладнили переміщення грошей у країні-агресорі та з неї. А найближчим часом, схоже, ухвалять рішення про передачу на користь України частини доходів від заморожених російських активів після сплати податків. Що зараз можна сказати про санкційний трек? Які тут перспективи усунення російських можливостей продовжувати війну? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини