Головна Новини Політика кабмін У Кабміні назвали терміни вступу України до ЄС та НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кабміні назвали терміни вступу України до ЄС та НАТО

На думку Ольги Стефанішиної, Україна вступить до ЄС протягом 2 років, а до НАТО ще раніше

9 вересня 2023, 09:27 comments2954
Поділіться публікацією:

Україна може стати повноцінним членом НАТО навіть раніше, ніж приєднатися до ЄС. Це стане гарантією безпеки усієї Європи. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "Голосу Америки" зробила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

У Кабміні назвали терміни вступу України до ЄС та НАТО

ЄС та НАТО. Фото: з відкритих джерел

Щодо перспектив членства в Євросоюзі, то, за прогнозом Ольги Стефанішиної, до членства в ЄС Україна буде готова в найближчі кілька років. При цьому віце-прем'єр обережно уточнює, що точна дата вступу України до ЄС безпосередньо залежатиме від політичної складової.

"Я вважаю, що 2 роки нам буде достатньо для повної готовності і в момент, коли закінчиться війна, ми зробимо в 10 разів більше, ніж ми робимо зараз, щоб це рішення було прийняте", – поділилася думкою Стефанішина.

За її словами, головним козирем України на шляху до членства у ЄС є те, що наша країна має найбільший економічний ринок серед інших претендентів на членство у ЄС та навіть серед нинішніх членів блоку.

Віце-прем'єр-міністр погодилася з тим, що з питання членства України в НАТО не все так просто, бо його рішення залежить не так від України, як від країн-членів блоку. Вони мають ухвалити політичне рішення, яке розблокує членство України в НАТО.

"На сьогоднішній день ми працюємо над тим, щоб посилити сумісність із силами Альянсу, та посилити стратегічну обороноздатність країни через реформи та уроки війни, які ми вивчили самостійно", — заявила Стефанішина.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що вирішить Захід із членством України в НАТО – чому Києву може стати в нагоді досвід Ізраїлю.

Також видання "Коментарі" повідомляло – що з членством України в ЄС і чи будуть посилені санкції проти РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини