Головна Новини Політика кабмін Тепер як у Європі – Кабмін знижує температурний режим у квартирах: якою буде температура
commentss НОВИНИ Всі новини

Тепер як у Європі – Кабмін знижує температурний режим у квартирах: якою буде температура

З метою економії енергоресурсів мінімум становитиме 16 градусів

6 липня 2022, 13:20 comments1159
Поділіться публікацією:

У підготовці до непростого опалювального сезону у планах уряду знизити мінімальну температуру у житлових приміщеннях узимку. Новий мінімум становитиме 16 градусів. Як передає видання "Коментарі", про це пише портал "РБК-Україна".

Тепер як у Європі – Кабмін знижує температурний режим у квартирах: якою буде температура

Опалювальний сезон. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що піти на непопулярний крок і знизити мінімально допустиму температуру в житлових приміщеннях Кабмін змушений заощадити енергоресурси. Раніше мінімальний температурний поріг був встановлений на рівні 18-20 градусів.

Джерела в уряді запевняють, що рішення вже є, але з його офіційним твердженням вирішили трохи почекати. Збиралися його прийняти ще минулого тижня, але згодом вирішили уточнити деякі деталі. Очікується офіційне рішення найближчим часом.

Для порівняння варто сказати, що для більшості європейських країн є нормальним, коли в будинках температура тримається на рівні 17 градусів тепла взимку. Найморозостійкішими в Європі виявилися жителі Великобританії. У їхніх будинках та квартирах середня температура взимку тримається на позначці 15. Також суттєво економлять на енергоресурсах жителі Франції, Німеччини, Італії та Хорватії, де радіатори налаштовують на 17. Ну, а якщо ж говорити про ті країни, де фіксується найвищий середній температурний режим 20, то це Україна, США, Росія та Румунія.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗМІ дізналися про те, що Путін таки прийняв рішення розпочати в країні мобілізацію.

Також видання "Коментарі" повідомляло – експерти в ексклюзивному інтерв'ю розповіли, що стане визначальним у російсько-українській війні – чому вже час на боці України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ттт

10 липня 2022, 06:59

начне народ в кавартірах боліти

Ігор

6 липня 2022, 12:35

Навіть німці, які у війну заходили на спустошені червоноармійцями території (щоб ворогу нічого не дісталось, хоч там безліч цивільних лишалось), одразу розгортали польові кухні та в першу чергу годували цивільних. Наші Зе-корумповані, і у мирний час ковідні гроші відібрали у хворих на дороги. Зараз взагалі на суспільство поклали курс русского корабля. Такий він захист.


Новини