Головна Новини Політика кабмін Стало відомо, скільки українські політики заробили за 2020 рік
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки українські політики заробили за 2020 рік

З поданих міністрами України декларацій з'ясувалося, хто заробив найбільше за 2020 рік

3 квітня 2021, 09:45
Поділіться публікацією:

Члени Кабміну подали до Держреєстру електронні декларації, в яких вказали розміри своїх доходів за 2020 рік. Пропонуємо читачам дізнатися, хто з політиків заробив більше всіх, а чиї доходи виявилася найменшими.

Стало відомо, скільки українські політики заробили за 2020 рік

Найбільше за 2020 рік заробив Юрій Вітренко - фото: з відкритих джерел

Так, на першому місці в якомусь рейтингу зарплат опинився Глава Міненерго Юрій Вітренко. Його дохід за рік склав 372,7 мільйона гривень. На другій позиції — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков з доходом в 52 мільйони гривень. На третьому місці — міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко. Його дохід за 2020 рік склав 48 мільйонів гривень.

Четвертим у рейтингу став міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко. Він задекларував 34,5 мільйона гривень. А п'ятим виявився міністр захисту навколишнього середовища і природних ресурсів Роман Абрамовський. Його доходи за 2020 рік склали 34,2 мільйона гривень.

22,7 мільйона гривень задекларував Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов. Сьомим в рейтингу опинився Максим Степанов, який є міністром охорони здоров'я. Його дохід склав 19,7 мільйона гривень за рік. На наступній позиції — міністр молоді і спорту Вадим Гутцайт з доходом в розмірі 13,7. Дев'ятим став міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. За 2020 рік його дохід склав 13,5 мільйона гривень. Замикає десятку міністр інфраструктури Владислав Криклій. Він задекларував 10,6 мільйона гривень.

Найменше у 2020 році заробив міністр фінансів Сергій Марченко. Згідно з даними декларацій, його річний дохід склав 600 тисяч гривень. На мільйон більше заробила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанишина.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, до якого курсу валют готуватися українцям у квітні, а також про те, як зміняться у квітні тарифи на електроенергію і газ в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини