Головна Новини Політика кабмін США озвучили список реформ, які потрібно провести Україні – чим відповіли у Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

США озвучили список реформ, які потрібно провести Україні – чим відповіли у Зеленського

У свою чергу Київ представив Штатам своє бачення з цього питання

28 вересня 2023, 15:45 comments1295
Поділіться публікацією:

Посол США Бріджіт Брінк офіційно передала українській стороні пропозиції Вашингтона щодо реформ. У свою чергу, Київ представив Вашингтону свої плани з цього питання. Як повідомляє портал "Коментарі", про це у себе в Telegram розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

США озвучили список реформ, які потрібно провести Україні – чим відповіли у Зеленського

Денис Шмигаль та Бріджіт Брінк. Фото: Телеграм Дениса Шмигаля

Глава уряду зазначив, що американському послу Брінк передали Концепт посилення стійкості демократії в Україні.

"Цей документ розроблено з ініціативи президента Володимира Зеленського та узгоджено, зокрема, з керівниками антикорупційних структур в Україні", — заявив Шмигаль.

Він додав, що для реалізації цього Концепту Україна має намір разом із усіма партнерами створити єдиний План реформ для посилення стійкості демократії, який "об'єднає всі потреби позитивних перетворень у різних сферах".

Зі свого боку Бріджіт Брінк офіційно передала для обговорення пропозиції США щодо реформ в Україні.

"Ми вірні нашому шляху реформ, які змінюють нашу країну на краще та наближають вступ України до ЄС та НАТО", — висловився Шмигаль.

Прем'єр додав, що обговорив із Брінк пряму бюджетну підтримку з боку США, спільну роботу в рамках Координаційної платформи донорів, посилення захисту українського неба та допомогу для енергетичного сектору нашої держави.

Читайте також на порталі "Коментарі" — уряд України, схоже, готовий підвищувати тарифи на газ та електроенергію для населення, збільшуючи субсидії на оплату комуналки. Про це заявила міністр соціальної політики Оксана Жолнович, визнавши, що така ініціатива обговорюється в рамках наданих США пропозицій щодо лібералізації ринку газу та електрики в Україні. Якими є перспективи такого підвищення? Що слід розуміти Кабміну, йдучи на такий крок? Портал "Коментарі" звернувся із цими питаннями до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини