Головна Новини Політика кабмін Сольський про стратегічне співробітництво зі США: Партнери витягують Україну з прірви
commentss НОВИНИ Всі новини

Сольський про стратегічне співробітництво зі США: Партнери витягують Україну з прірви

Міністр Сольський та USAID забезпечили українських фермерів 12 тис. тон добрив

28 вересня 2023, 14:25
Поділіться публікацією:

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський разом з американськими партнерами запустили стратегічні проекти порятунку озимих, забезпечивши українських фермерів 12 тис. тон добрив. При цьому урядовець наголосив, що США витягають Україну з прірви. Як інформує портал "Коментарі", про це зазначив у своєму блозі політолог Володимир Сонюк.

Сольський про стратегічне співробітництво зі США: Партнери витягують Україну з прірви

Микола Сольський. Фото: з відкритих джерел

“Таким чином міністр разом із Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та американським посольством фактично рятує українських фермерів, забезпечуючи озимі добривами”, — підкреслив блогер.

За його словами, під час нещодавньої зустрічі із журналістами міністр агрополітики підкреслив неоціненний вклад американських партнерів, які фактично витягують Україну з прірви, та застеріг від трансляції критики на адресу США, яка є частиною російських наративів.

“Це – один із багатьох стратегічних проектів, які здійснюються Міністерством агрополітики у тісній співпраці з головними союзниками України. Суть проекту в тому, що тепер мікро-, малі та середні агровиробники зможуть отримати мініральні добрива через Програму USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО). Повідомляється, що кожен учасник програми зможе отримати тонну нітроамофоски (NPK 16:16:16/15:15:15) для основного та припосівного внесення за допомогою Державного аграрного реєстру”, — зазначив Сонюк.

Він додав, що ще одним спільним проектом міністерства Сольського з Вашингтоном є розмінування сільськогосподарських земель. Американські партнери обіцяють сприяти міністерству "до останньої міни на українському полі".

“Крім того, міністр продовжує переговори щодо врегулювання ситуації з Польщею, яка виникла у зв'язку з провальними переговорами під керівництвом прем’єра Дениса Шмигаля. Зокрема Микола Сольський днями провів онлайн зустріч з міністром сільського господарства і розвитку села Республіки Польща Робертом Телусом. Де сторони обговорили план дій України щодо експорту аграрної продукції в цю країну і досягли чергових домовленостей”, — заключив блогер.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Сольський поставив крапку у гучному зерновому конфлікті між українським та польським урядами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини