Головна Новини Політика кабмін Скільки українських ТЕС зараз перебувають у робочому стані: Шмигаль озвучив цифри
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українських ТЕС зараз перебувають у робочому стані: Шмигаль озвучив цифри

Глава українського уряду заявив, що ситуація в українській енергетиці є дуже складною

8 червня 2024, 10:37
Поділіться публікацією:

На сьогодні лише 27% українських ТЕС залучено до роботи. Як повідомляє портал "Коментарі", про це глава уряду заявив в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Скільки українських ТЕС зараз перебувають у робочому стані: Шмигаль озвучив цифри

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

"Ситуація в енергетиці дуже складна, це очевидно. Росія зруйнувала 50% нашої здатності генерації електроенергії. Фактично на сьогодні через ракетні та дронові атаки ми втратили 9,2 ГВт електроенергії, це половина нашої потужності, з якою ми проходили, наприклад, минулу зиму", — зазначив Денис Шмигаль.

За його словами, 42 енергоблоки фактично зруйновано. 27% великих теплових електростанцій фактично залишаються у робочому стані, 73% зруйновано чи пошкоджено, тому сьогодні не працюють. Фактично 20 гідроенергетичних блоків також сьогодні не працюють, пошкоджено, це ще 1,3 ГВт потужності.

Денис Шмигаль додав, що зараз Україна працює над відновленням, щоб запустити до опалювального сезону якнайбільше генерації.

Ми працюємо над захистом для того, щоб захистити те, що відновлюємо і те, що збережено. Ми працюємо над збільшенням імпорту електроенергії з ЄС. У нас фізична здатність 2,2 ГВт, поки нам політично дозволяють імпортувати 1,7. Ми домовляємося зараз і вже на всіх рівнях із Єврокомісією для того, щоб спроможність імпортувати була відкрита максимально", — підсумував прем'єр-міністр.

Читайте також на порталі "Коментарі" — українців мало не щодня попереджають, що слід готуватися до життя зі стабільними відключеннями світла протягом тривалого періоду. Однак виникає низка питань про тривалість відключення електроенергії вже зараз. Що таке стабілізаційне відключення світла? Чому в них така потреба? Чому одного дня буває, що українці сидять без світла, умовно кажучи 2 години, другого дня – 4? Чому існують дні, коли люди змушені сидіти без світла по 18 годин? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини