Головна Новини Політика кабмін Скасування 2% податку та відновлення перевірок: оприлюднили нові вимоги МВФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Скасування 2% податку та відновлення перевірок: оприлюднили нові вимоги МВФ

Міністерство фінансів оприлюднило Лист про наміри та Меморандум про економічну та фінансову політику. Вони містять заходи, які реалізував та планує уряд та НБУ

23 грудня 2022, 10:02 comments3498
Поділіться публікацією:

Згідно з повідомленням, документи Рада директорів Міжнародного валютного фонду схвалила 19 грудня 2022 року. Загалом Програма передбачає заходи щодо збільшення податкових надходжень та пожвавлення внутрішнього ринку запозичень, а також покращення державного управління та прозорості державних інституцій.

Скасування 2% податку та відновлення перевірок: оприлюднили нові вимоги МВФ

Фото: https://open4business.com.ua


Зокрема, прописано п’ять структурних маяків:

  1. Розробити план дій із запобігання та погашення заборгованості протягом виконання бюджету на 2023 рік і надалі.

  2. Скасування мораторію на податкові перевірки, а також єдиного податку у розмірі 2% та відновлення довоєнного режиму для таких платників. Крім того, розробити законопроєкт для забезпечення ефективного та повноцінного застосування реєстраторів розрахункових операцій у закладах роздрібної торгівлі з відновленням відповідальності за порушення цих вимог. 

  3. Підготувати концептуальну записку про те, як підійти до реформування системи соціального захисту для забезпечення адресної, адекватної та ефективно наданої соціальної допомоги населенню з урахуванням потреб нових категорій вразливих груп, зберігаючи при цьому фіскальну стійкість.

  4. Спільно з МФВ підготувати ТЗ з описом методології та процедур проведення діагностичного обстеження банків, необхідних для оцінки достатності банківського капіталу, та визначення пріоритетів у роботі з непрацюючими кредитами.

  5. Призначити Наглядову раду “Нафтогазу” на основі прозорих та конкурентних процедур відбору та привести її у повністю робочий стан.


“Виконання положень Меморандуму наблизить країну до запуску нової повноцінної програми співпраці з МВФ у 2023 році”, — сказано у повідомленні Мінфіну. 

Як відомо, до великої війни умови спрощеної системи передбачали сплату єдиного податку у розмірі 20% від мінімальної зарплати для другої групи, 5% від доходу або 3% та ПДВ — для третьої. Після широкомасштабного вторгнення уряд запровадив можливість підприємствам з оборотом до 10 млрд грн перейти на спрощену систему оподаткування і платити 2% від обороту замість податку на прибуток та ПДВ. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://mof.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Григорій

26 грудня 2022, 21:39

Є над чим працювати. Але наші законодавці собі хвоста рубати не будуть! Той же закон про олігархів і про корупцію прийняли не такий, як того вимагає Євросоюз, а такий, який влаштовує олігархів. До речі, серед итх, хто приймає закони людей від сохи і від станка немає. Зрозуміло, на чию користь пряюють ці законодавці.


Новини