Головна Новини Політика кабмін Шмигаль: У 2021 року відбудеться ще три етапи підвищення пенсій
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль: У 2021 року відбудеться ще три етапи підвищення пенсій

Підвищення виплат буде стосуватися різних категорій пенсіонерів

10 березня 2021, 16:30
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що у 2021 році планується провести три етапи підвищення пенсій для різних категорій пенсіонерів. Про це стало відомо на засіданні уряду 10 березня. 

Шмигаль: У 2021 року відбудеться ще три етапи підвищення пенсій

Денис Шмигаль - фото з відкритих джерел

 

У Кабміні зазначили, що для того, щоб збільшити виплати пенсіонерам, потрібен "кардинально інший підхід".

 

"Політика підвищення пенсій буде продовжена. Тільки в цьому році у нас передбачені ще три етапи підвищення для різних категорій пенсіонерів. Адже для того, щоб виплати зросли у два-три рази, нам потрібен кардинально інший підхід, і ми, в першу чергу, говоримо про накопичувальну пенсійну систему", — заявив Шмигаль.

 

Нагадаємо, що в Україні через 30 років пенсія має становити не більше 18% заробітної плати, тоді як зараз — 29%. Про це сказала міністр соціальної політики України Марина Лазебна. За словами глави Міністерства соціальної політики, в країні з такою демографічною ситуацією, тіньовим ринком праці та трудовою міграцією, як в Україні, не може існувати тільки солідарний рівень пенсії. Тому розглядають варіант підкріпити солідарну пенсійну систему в Україні накопичувальною. Впровадити обов'язковий накопичувальний рівень Мінсоцполітики пропонує для людей з важкими та шкідливими умовами праці з 2022 року, а для решти трохи пізніше — з 2023 року.

 

Як раніше повідомляли "Коментарі", стало відомо, який повинен бути розмір мінімальної пенсії в Україні відповідно до встановленого прожиткового мінімуму. Зараз мінімальна сума пенсії в Україні становить 1769 гривень, коли прожитковий мінімум для особи пенсійного віку становить 3370 гривень. За розрахунками міністерства, навіть якщо рахувати пенсії за застарілою методикою, то прожитковий мінімум необхідно збільшити як мінімум удвічі. Мінімальний розмір пенсії встановлюють в розмірі прожиткового мінімуму для тих, хто не здатний працювати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини