Головна Новини Політика кабмін Шмигаль з міністрами побував на кордоні. Чи приїхали туди польські урядовці
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль з міністрами побував на кордоні. Чи приїхали туди польські урядовці

23 лютого прем’єр Денис Шмигаль разом з міністрами прибув на україно-польський кордон за дорученням президента Володимира Зеленського. Проте польські урядовці там не з’явилися, передає портал «Коментарі»

23 лютого 2024, 19:17
Поділіться публікацією:

Як повідомив у Телеграмі Денис Шмигаль, Володимир Зеленський запропонував провести зустріч із представниками польського уряду на кордоні, щоби обговорити проблему його блокади та дії польських фермерів.

Шмигаль з міністрами побував на кордоні. Чи приїхали туди польські урядовці

Шмигаль на кордоні з Польщею

У поїзду з собою Шмигаль взяв віце-прем'єрів Ольгу Стефанішину та Олександра Кубракова, а також голові МВС та Мінагрополітики, заступників голів МЗС, Мінінфраструктури, Мінекономіки та очільників Державної прикордонної та митної служб. Проте, як відзначив Шмигаль, польські колеги на зустріч не прибули, тому вона не відбулася.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що 21 лютого президент Володимир Зеленський провів селекторну нараду з представниками уряду, на якій обговорив ситуацію на україно-польському кордоні. Очільник держави пообіцяв, що будуть прийняті швидкі кроки. Він доручив Денису Шмигалю організувати зустріч на кордоні із польськими урядовцями 23 лютого.

Після цього Зеленський записав звернення до президента Польщі Анджея Дуди та прем’єра Дональда Туска, в якому закликав їх зустрітися з ним та українськими урядовцями на кордоні задля вирішення питання блокади.

Разом з тим, за словами прем’єра  Дональда Туска, польський уряд шукатиме "захисні рішення" для фермерів, які блокують україно-польський кордон. Їх намагатимуться знайти використовуючи внутрішні методи через залучення коштів із національних фондів, а також шляхом подальших переговорів з Україною та Європейським Союзом. При цьому він повідомив, що зустріч із представниками уряду України відбудеться у Варшаві 28 березня. Їхати на кордон Туск відмовився.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини