Головна Новини Політика кабмін Шмигаль: У березні Україна отримає понад 2 млн доз Covid-вакцин
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль: У березні Україна отримає понад 2 млн доз Covid-вакцин

Україна до кінця березня чекає поставки понад 2 мільйони доз вакцин від коронавірусу

4 березня 2021, 13:38
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна до кінця березня чекає поставки понад 2 мільйонів доз вакцин від коронавірусу. Про це глава уряду повідомив на прес-конференції в Києві 4 березня.

Шмигаль: У березні Україна отримає понад 2 млн доз Covid-вакцин

Шмигаль заявив про поставку понад 2 млн доз Covid-вакцин в Україну - фото з відкритих джерел

Зазначається, що це поставки препаратів за глобальної ініціативи COVAX і за контрактами з виробниками вакцин. Всього в першому-другому кварталі уряд очікує поставки понад 9 млн доз вакцин для українців.

"До кінця березня... маємо контракти підписані, і чекаємо 117 тисяч доз Pfizer від COVAX. Плюс ще 500 тисяч доз від глобальної ініціативи COVAX — це AstraZeneca. І окремо від Serum Institute AstraZeneca ще 1,5 млн — це контракт, який укладений", — повідомив прем'єр на прес-конференції.

Нагадаємо, що раніше Кабінет міністрів підтримав ініціативу Міністерства охорони здоров'я про виділення додаткових коштів на вакцинацію населення від Covid-19. Кошти були закладені через спеціальний фонд, який був створений на базі Фонду для боротьби з коронавірусом. Так, 1 млрд 482 млн гривень були виділені для оплати медичних послуг лікарів, які задіяні в боротьбі з інфекцією.

Як раніше повідомляли "Коментарі", з початку Covid-вакцинації в Україні першу дозу щеплення від коронавірусу отримали 9568 українців. Так, станом на 3 березня прищепили 2680 осіб. З початку вакцинації найбільше щеплень було зроблено в Дніпропетровській області - 350, а за весь час вакцинації — в Донецькій — 840.

Також міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів, як відчуває себе після вакцинації від коронавірусу. За словами міністра, його стан задовільний.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини