Головна Новини Політика кабмін Шмигаль та Туск у Польщі підписали спільний документ: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль та Туск у Польщі підписали спільний документ: про що йдеться

За підсумками переговорів Україна та Польща підписали спільну заяву

28 березня 2024, 16:30
Поділіться публікацією:

За підсумками зустрічі урядових делегацій України та Польщі у Варшаві, зокрема для обговорення ситуації на кордоні та торгівлі, Україна та Польща підписали спільну заяву. Наступні консультації мають відбутися наступного року у Києві. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє офіційний портал українського уряду.

Шмигаль та Туск у Польщі підписали спільний документ: про що йдеться

Денис Шмигаль та Дональд Туск. Фото: Урядовий портал

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Україна та Польща є стратегічними союзниками. Він також наголосив на необхідності чіткого розуміння, наскільки "значуща взаємопідтримка та потенціал нашої співпраці".

За словами Дениса Шмигаля, урядові команди обох держав обговорили низку питань, що становлять взаємний інтерес у співпраці.

У прес-службі уряду зазначається, що на переговорах, зокрема, велику увагу було приділено таким складним темам, як ситуація на кордоні та торгівля в агросекторі, а також знайдено вирішення цих питань.                                                     

"Очікуємо від Польщі конкретні відповіді на запропоновані нами кроки. Уже більша частина з них виконана. Очікуємо заборону Єврокомісією транзиту й експорту з росії та білорусі товарів, а також погодження нашої угоди про спільний контроль на пунктах пропуску", — зазначив Шмигаль.

Також повідомляється, що за підсумками міжурядових консультацій було прийнято спільну заяву. З повним текстом заяви можна ознайомитись, перейшовши за посиланням на офіційний портал уряду України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що відбувається між Україною та Польщею: як припинити тривалу кризу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини